OBVOD PLAMENU A ZPV – NOVÉ HOMOLE 2022

V neděli 23. 10. 2022 proběhlo na fotbalovém hřišti v Nových Homolích podzimní obvodové kolo hry Plamen na příští sezónu 2023 a také samostatná postupová soutěž, Závod požárnické všestrannosti. Počasí bylo hned od rána velice příznivé tak se šlo soutěžit.

ZPV

            Najdřív nastoupili na trať „Braňáku“ mladší děti. Jako první běžely dvě hlídky našich Modrých. Trať proběhla první hlídka v nejrychlejším čase 31,20 minut a s plněním úkolů ukočili závod v celkovém čase 49,20 minut. Druhá hlídka zdolala trať ve výborném čase 33,14 minut s výsledným součtem bodů  69,14 minut. Třetí v pořadí vyběhli na trať Zelení. Čas běhu byl také dobrý a trať zvládli za 36,40 minut, s trestnými body byl výsledný čas 66, 40 minut. Z osmé pozice pak vyběhlo na okruh naše družstvo Nejmladší III. Děti se moc snažily a trať zdolaly v krásném čase 34,19 minut a v konečném součtu z toho byl výsledný čas 84,19 minut. V celkovém počtu 9 soutěžních družstev mladších bylo končené pořadí: Modří první hlídka 1. místo (postupují na okres!!!), druhá hlídka 6. místo (škoda penalizace). Zelelní 4. místo (bylo to kousek od postupu) a Nejmladší III 8. místo (moc se všichni snažili). Všem borcům gratulujeme k jejich výkonům!

            Poté se na „Braňák“ přesunuli starší žáci. Jako první vyběhlo družstvo Starší II. Trať proběhlo v krásném čase 24,05 minut a výsledný čas s penalizací byl 34,05 minut. Z 8. pozice vybíhaly na trať dvě hlídky Starších I, kdy 1. hlídka a trať zvládla v čase 24,30 minut, po součtu bodů byl čas 38,30 minut a 2. hlídka zaběhla čas 35,48 minut, celkový součet 55,48 minut. Z celkového počtu 10 soutéžních družstev se Starší II umístili na krásném 2. místě (postup na okres!), Starší I. 1. hlídka na výborném 3. místě (také postup na okres!) a Straší I 2. hlídka na místě 8. (škoda penalizace). I starší borci dali do závodu všechno a k jejich dosaženým výsledkům a výkonům gratulujeme!

 

OBVODOVÉ KOLO HRY PALMEN – Štafeta 4×60 m a Štafeta požárních dvojic

            Na štafetách nastupovali nejprve starší žáci, celkem 7 dužstev. Jako první startovalo družstvo Starší II. Štafetu 4x60m perfektně zaběhli v nejrychlejším čase 47,55 vteřin a byli průbežně první. Pak ještě parádně zvládli ŠPD, 65,28 vteřin, parádní třetí místo. V celkovém součtu tak obsadili průběžně ideální výchozí pozici na jarní kolo – 1. místo. Paráda! Starší I se do 4×60-ky rozbíhali z 6. pozice a zvádli jí v pěkném čase 61,65 vteřin, průběžně 4. místo. Na ŠPD zabrali ještě víc a časem 65,03 z toho byl druhý nejrychlejší čas. V celkovém součtu se průbězně umístili na 4. místě a mají také velice slušnou výchozí pozici do jarního kola Plamene. Gratulace!

            Pak na štafety nastoupila naše tři družstva mladších, z celkového počtu 9 soutěžících. Opět zahajovalo dužstvo Modrých a rozjeli to ve velkém stylu. Štafeta 4x60m v nejrychlejším čase 70,19 vteřin, ŠPD opět v nejrychlejším čase 78,41 vteřin a jak jinak, průběžné 1. místo a perfektní výchozí pozice na jaro! Skvělé. Třetí v pořadí šlo na štafety družstvo Zelených a nechtělo se nechat zahanbit. Děti zabraly a na 4×60 vytvořily druhý nejrychlejší čas 72,16 vteřin a na ŠPD třetí nejrychlejší čas 91,97 vteřin. Průběžné celkové pořadí tedy na jarní kolo 2. místo! Paráda. A nakonec šli bojovat naši Nejmladší III. A taky se činili. Štafetu 4×60 proběhli za 85,65 vteřin, pátý čas, a na ŠPD to dali za 110,03 vteřin, čtvrtý nejrychlejší čas. Průběžná pozice na jarní kolo je tedy 5. místo, a na to, že teprve sbírají zkušenosti, jsou úžazné výsledky! Děkujeme za bojovnost. Jen tak dál.

            Ještě jednou děkujeme všem našim dětem za předvedené výkony, bojovnost, gratulujeme k dosaženým výsledkům a těšíme se na jarní část hry Plamen, kde budou bojovat o postup na okresní kolo.

            Závěrem patří poděkování také organizátorům soutěže, členům SDH Nové Homole, rozhodčím,  TJ Slovanu Černý Dub za zapůjčení fotbalového hřiště a zázemí, sponzorům, fanouškům a všem příznivcům požárního sportu.

 

Za tým vedoucích mladých hasičů SDH Nové Homole Josef Koblic

           

Související obrázky: