Soutěž ve SLABČICÍCH 19.8.2023

   Naše SDH dostalo pozvánku od SDH Nemějice na soutěž starých stříkaček do Slabčic (okres Písek).

Jednalo se již o 7.ročník této soutěže a tentokrát byl spojen se 125letým výročím založení sborů Slabčice a Nemějice. Jednalo se o stroje ruční i motorové a nesměly tam být PPS 12 a mladší stroje.

   Tak jsme se my straší rozhodli, že za tu srandu to stojí a že pojedeme s naším Stratílkem (rok výroby 1937). Ten ovšem již 7 let nebyl v provozu, a tak jsme ho přepravili k Luďovi N. na vyčištění a seřízení. Nu a abychom si neuřízli ostudu, tak jsme se v pondělí, v týdnu, kdy se konala soutěž, rozhodli uskutečnit nácvik. Ale to nebylo tak jednoduché. Stroj se neustále přehříval a my nevěděli proč. Tak jsme začali rozebírat a konečně závadu – prorezlé kolínko – našli a opravili.

   Další nácvik v pátek. Ten byl již bez problémů. Z útvaru jsme si půjčili staré přilby, koupili jsme si bílé montérky s laclem, vzali bílá trička nám dal Luďek a v sobotu 19.8.2023 vyrazili do Slabčic.

A sestava? Vejskrab František, Červák Jiří st, Bína Vladimír, Neubauer Luďek, Knapčok Juraj, Peterka Pavel st., Toman Karel. Jako tiskový mluvčí jel Jodl Pavel a jela i naše děvčata – Červáková Jana, Neubauerová Dana, Zdenková Alena.

   Soutěže se zúčastnilo celkem 5 ručních stříkaček a 11 motorových. Náš Stratílek byl jediný dvoutakt, jinak ostatní byly mladší a byly to čtyřtakty s vyšším výkonem.

Po zahájení následoval pochod k památníku padlých, položení věnce a pochod zpět na hřiště.

Za vítězným Olešníkem jsme obsadili krásné 8. místo a veliké uznání za naši nejhezčí mašinu (článek o soutěži je v příloze).

Byla velice dobrá nálada s dobrým občerstvením, krásné počasí a příjemná atmosféra.

Děkujeme pořadatelům za pozvání a těšíme se na příští ročník.

Po příjezdu domů nás před hasičárnou čekalo pěkné přivítání v podobě vodní brány, kterou nám připravili naši vedoucí spolu s několika dětmi.

Děkujeme.

Červák Jiří

Zdroj: https://www.jcted.cz/75878-ve-slabcicich-vytahli-hasici-do-souteze-se-starymi-strikackami/

 

Související obrázky: