Borovanské peklo

Borovany – při poslední soutěži dvojboje v Ohrazeníčku dostal tým mladších hasičů II. za celkové 5. místo ve dvojboji vstupenky do Peklománie Borovany.

8.12. jsme se objednali na představení do Pekla.

Děti, které měly nárok na vstupenku a nemohly jet, tak jsme dali vstupenku jiným dětem a některé, které neměly vstupenku a chtěly jet ,tak si vstupenku zaplatili.

Ve skupině nás nemohlo být víc jak 20 a my odjeli v počtu 13 dětí a 4 dospělí. Jeli jsme hasičským transitem a také svými auty. Prohlídku pekla jsme měli objednanou na 19:30 hod.

Po příjezdu do Borovan si děti koupily nějaké občerstvení. Velkou radost jim udělaly svíticí rohy, které děti zaujaly nejvíce. Pak se nás hned ujal průvodce, zkoukli jsme čertovskou pohádku, pak jsme odešli do čertovské místnosti, kde jsme měli možnost vyfotit se s čerty a zahráli nám loutkové divadlo.

Poté si nás vzala na starosti průvodkyně pekla. Mohli jsme vidět, jak vlastně přichází na to, které dítě si čerti odnesou do pekla, mohli si vyzkoušet být zavření ve vězení, také si mohli vyzkoušet být v čertovské škole, kde byla zlá paní učitelka, mohli vidět pravou čertovskou svatbu s občerstvením, vlézt si na váhu hříchů, vyzkoušet si pravou čertovskou masérnu a více a více. Po ukončení prohlídky si mohly děti zajezdit z patra na tobogánu a dostaly od čertů limču na žízeň.

Mladé hasiče to moc bavilo, byli nadšení a smáli se od začátku do konce prohlídky. Na konci před odjezdem jsme se ještě vyfotili u vánočního stromečku v Borovanech. Borovanští herci a hasiči měli peklo krásně připravené do posledního detailu.

Moc děkujeme za krásné poučné hříšné představení.

Text. Petra Jakešová

Foto. Petra Jakešová, Renata Weberová

Související obrázky: