O pohár starosty Rudolfova

Rudolfov – 8.5.2024 pořádali hasiči SDH Rudolfov hasičskou soutěž v PÚ. Pro nás to znamenalo výzvu, a tak jsme vyrazili, vzali jsme své káry, svá auta, naložili mašinu a všechny potřebné věci k PÚ. Museli jsme vzít i více hadic, protože na Rudolfově se běželo jak na široké hadice, tak i na úzké hadice a pro nás to byla výzva, protože ženy na úzké hadice ještě neběžely. Při příjezdu na Rudolfov jsme postavili stan, protože byla veliká zima a jelikož se běželo dvoukolově na oba typy hadic.

Jako první běželi chlapi na široké hadice a  v čase 49:60  skončili na 8. místě v této kategorii, po dalším kole zkusili svůj PÚ na úzké hadice, kde se jim dařilo lépe a s časem 31:10 skončili na 7.místě.

Po mužích šly na PÚ ženy, kdy ženy z Nových Homol soutěžily v kategorii nad 30 let. Jako první jsme běžely s úzkými hadicemi, měly jsme strach, protože jsme na ně ještě neběžely a po PÚ s časem 33:03 jsme obsadily krásné 2. místo. Ještě nás čekal PÚ se širokými hadicemi. S časem 39:22  jsme zatím netušily, že s tímto časem vyhrajeme a budeme na bedně na 1. místě, protože se ostatním ženským týmům moc nedařilo.

Moc gratulujeme všem závodníkům, kteří se zúčastnili této nádherné, dlouhé, vysilující soutěže

Text: Petra Jakešová

Foto: Petra Jakešová

Související obrázky: