POOD-Požární ochrana očima dětí

Tato soutěž je celorepubliková a zapojují se do ní jak mladí hasiči, tak i všechny školy, školky a jiné dětské instituce.

Mladí hasiči z SDH Nové Homole se zapojují do této soutěže každým rokem, soutěž spočívá v tom, kdy děti musí nakreslit  hasičský obrázek odpovídající své kategorii.

Tento rok OSH dalo námět obrázků BEZPEČNÝ DŮM, kdy starší děti tento námět musely dodržet a mohly si vybrat z různých verzí tohoto námětu, někdo mohl nakreslit velký obrázek, někdo mohl napsat povídku, báseň apod. , někdo mohl natočit video nebo třeba udělat prezentaci tohoto námětu.

Tak jsme se po roce sešli a některé mladší děti nakreslily obrázky a starší děti kreslily komiks nebo dělaly poučné video, dali jsme jim na to dost času, ať je jejich práce perfektní.

Po dokončení dětských výtvorů jsme vše popsali podle kategorií a po našem panu starostovi panu Červákovi jsme to poslali na OSH ČB, kde jsme čekali na výsledky, jak dopadneme. Po krátkém čase nám přišel email s výsledky a musíme být na děti pyšní.

Letos jsme se prvně dostali do okresního kola s výsledkem:

  1. místo: Dominika Mašková-obrázek
  2. místo: Karolína Tomanová-komiks
  3. místo: Tým starších hasičů-video

Vyhlášení okresního kola POOD bylo v HZS České Budějovice, kam se dostavily všechny děti se svými vedoucími a byly náležitě odměněny za jejich práci a dostaly za to nějaké hezké hasičské ceny a dále měly možnost prohlédnout si celou hasičskou zbrojnici s odborným výkladem, děkujeme.

Do krajského kola POOD postoupila se svým komiksem Karolína Tomanová a skončila na krásném 3. místě , moc ji za tento úspěch gratulujeme.

Na vyhlášení krajského kola jsme jeli do HZS Český Krumlov, kde proběhlo vyhodnocení jednotlivým obrázků, poděkování dětem za jejich práci a ocenění dětí, opět si také mohly prohlédnout hasičskou zbrojnici, která bylo moc zajímavá.

Ještě jednou děkujeme dětem a jejich vedoucím za krásné výsledky v této soutěži.

Text: Petra Jakešová

Foto: Karel Toman, Petra Jakešová

Související obrázky: