Sodomkovo Vysoké Mýto pod taktovkou Stratílka

Vysoké Mýto – Sobota 8. 6. 2019 byla pro naše hasiče ve znamení akcí nejen soutěžních, ale i společenských. Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě ve spolupráci se Společností přátel Carrosserie Sodomka založilo v roce 2007 novou tradici – festival Sodomkovo Vysoké Mýto. Který je věnovaný vynikajícímu automobilovému designérovi a karosáři, vysokomýtskému rodákovi Josefu Sodomkovi. Letos se přidala i Expozice Stratílek. Hasiči z celé republiky zde svojí početnou účastí vzdali hold V. I. Stratílkovi, zakladateli vysokomýtské firmy proslulé výrobou hasičských stříkaček, jejíž 120. výročí založení si letos připomínáme.

Do Vysokého Mýta přijeli zástupci 89 sborů dobrovolných hasičů, 1 hasičského záchranného sboru podniku a 8 sběratelů z 26 okresů České republiky.

Náš sbor reprezentovali pánové Ing. Jiří Holub, Luděk Neubauer, Jan Šimeček, Karel Toman, František Vejskrab a samozřejmě i náš Stratílek.

Více o celé akci najdete na stránkách: http://zivot.vysoke-myto.cz/ostatni/13170-sodomkovo-a-stratilkovo-vysoke-myto-ve-znameni-historickych-hasicskych-strikace

                                                                                 Foto: Karel Toman

 

Související obrázky: