Kostelecká dokropná

Dne 22.6 2019 jsme byli pozváni na 8. ročník Kostelecké Dokropné, kam jsme vyjeli s družstvem starších žáků.

Celkem se soutěže zúčastnilo 6 dětských družstev. Jedno družstvo přípravky, dvě družstva mladších žáků a tři družstva starších žáků. A nechyběli ani dospělý v počtu sedmi družstev.

Děti soutěžily v požárním útoku a ve střelbě ze vzduchovky na papírové terče. Našim starším žákům se požární útok povedl a zaběhli nejlepší čas v historii našeho sboru což je 19: 09 a skončili na 1 místě. Ve střelbě se nám moc nedařilo a zde jsme se umístili na 3. místě. Stříleli 3 žáci z družstva a každý měl tři rány. V celkovém pořadí jsme skončili na 1. místě, protože se počítal lepší čas v útoku. Místní sbor Tatrou vytvořil pěnu, ve které se mohly děti vyřádit. Dětem se soutěž líbila a vyšlo i krásné počasí.

Dospělí to měli také zajímavé. Běhalo se po staru na 2 B. Byla jednotná mašina, hadice byly v kotouči a rozhazovaly se, rozdělovač stál na místě a hadice se k němu připojovaly. Sání bylo klasické, a to přes vývěvu. Družstvo je 8členné, a to z toho důvodu, že ten osmí musí vypít co nejrychleji pivo a tím odstartuje své družstvo k požárnímu útoku. I dospělý stříleli ze vzduchovky jako děti.

Moc se nám soutěž líbila a jsem rád, že nás pozvali, alespoň jsme viděli něco nového.

Text: Milan Fessl

Související obrázky: