Olešnický dvojboj 2021

Olešník – V sobotu 11. 9. 2021 jsme se zúčastnili soutěže mladých hasičů v požárním sportu v Olešníku, kam každý rok pravidelně jezdíme. Na pořadu dne byly disciplíny požární útok a štafeta požárních dvojic. Do Olešníku jsme vyrazili autobusem se čtyřmi družstvy mladých hasičů SDH Nové Homole, dvě družstva starších a dvě mladších. Na samotné soutěži bylo celkem 11 družstev starších a 10 družstev mladších.

Jako už tradičně, začínali mladší na požárních útocích a starší na štafetách. Mladší I – Zelení šli na útoky jako třetí a úžasným časem 18:60 vteřin se usadili na průběžném prvním místě, kde se udrželi až do konce disciplíny. Mladší II – Modří také rozběhli útok skvěle, bohužel rozpojené „céčko“ na levém proudu je přibrzdilo, a časem 33:15 vteřin se zařadili průběžně na místo sedmé. Poté šli mladší na štafety, kde Zelení excelentním výkonem dokončili disciplínu opět na prvním místě, celkově tak soutěž ovládli, a v konečném pořadí to bylo historicky celkově 1. místo! Gratulujeme! Modří podali také skvělý výkon, štafetu zaběhli na čtvrtém místě a celkově z toho bylo krásné 5. místo.

Naši Starší „A“ mezi tím začali na štafetách, kde krásným výkonem průběžně obsadili třetí místo. Poté následoval požární útok, který bleskurychle rozběhli, ale štěstíčko jim nepřálo, a po upadnutí sacího koše do kádě z toho byl, bohužel, neplatný pokus. Celkově tedy obsadili 8. místo. Starší „B“ na štafetě statečně bojovali a po jejím odběhnutí byli průběžně sedmí. Na PÚ se také krásně rozběhli a časem 24:62 vteřin se umístili na pátém místě, což znamenalo v celkovém pořadí pěkné 6. místo.

Všichni naši mladí hasiči se na soutěži snažili, podali krásné výkony, jen je škoda, že těsně před závěrečným nástupem a vyhlášením celkových výsledků přišel liják, takže ukončení soutěže proběhlo ve stísněných podmínkách pod stany a děti si nemohly závěrečné ocenění pořádně vychutnat.

Závěrem bychom chtěli poděkovat autobusové dopravě Petr Hencze a panu řidiči, který nás bezpečně odvezl na soutěž a zpět.

                                                           Za tým vedoucích Josef Koblic,foto: J.Lejsek,J.Koblic,J.Janoušek,P.Jakešová

 

Související obrázky: