Hamerský Soptík 2021

Hamr – Po sobotní soutěži v Olešníku vyrazila v neděli 12.9.2021 obě naše družstva starších do Hamru u Třeboně, na již 7. ročník soutěže Pohár Hamerského Soptíka.

Celá akce začala ukázkami záchranných akcí těch nejmenších hasičů, po kterých se rozjela samotná soutěž. V kategorii starších se sešlo 12 družstev, a protože Hamr je trošku mimo naše běžné teritorium, tak jsme naprosto nevěděli, co můžeme od ostatních týmu očekávat.

Prvním překvapením byla informace, že starší poběží na nástřikové terče. S těmi nemají naše děti naprosto žádné zkušenosti, ale všechno je jednou poprvé. Áčko nastoupilo ke svému útoku jako čtvrté a s časem 21,62s nastavilo laťku vysoko. Bohužel se v polovině závodu rozpadla mašina a jako na potvoru akorát před útokem Béčka. Ale i jejich čas 29,43s v tu chvíli stačil na průběžné 3. místo. Jenže po jejich pokusu byla i tato mašina uznána za soutěže neschopnou a zbytek týmů doběhal své pokusy na třetí mašině, která byla ve výrazně lepší formě. 🙂 V konečném hodnocení hlavní části soutěže nakonec bralo Áčko 1. místo a Béčko 5. místo.

Následovalo finále nejlepších třech týmů o putovní pohár. A i v tom se našim dařilo a tak se putovní pohár letos stěhuje k nám. 🙂

Takže konečná bilance celého dne nevypadala úplně špatně. Poháry za 5. místo, 1. místo, putovní pohár a jako třešnička ještě ocenění pro nejrychlejšího proudaře soutěže, které si odvezla naše Marťa Szabó.

Po vyhlášení jsme se postavili čelem i další výzvě v podobě vyhraného dortu a melouna. Riskovat zničení během převozu domů, to nikdo nechtěl. Ale zmákli jsme i tento boj. 🙂

Díky moc všem za další parádní hasičský den a gratuluji k výkonům.  

Text: J. Lejsek, foto: J.Lejsek,S.Dánová

Související obrázky: