HASIČI NOVÉ HOMOLE pořádali VCČB A ČBDBOJ

Nové Homole – V sobotu 29. 6. 2019 proběhlo pod taktovkou našeho sboru 4. kolo Českobudějovického dvojboje a soutěž zařazena do seriálu Velké ceny okresu České Budějovice, kterou pořádáme již 3 rokem.

Dopoledne patřilo především mládeži. Českobudějovický dvojboj započal nástupem a podání hlášení starosty hasičů Nových Homol starostovi obce Homol, který popřál soutěžním družstvům štěstí. Soutěžilo se v požárním útoku a štafetě dvojic.  Všichni předvedli skvělý výkon, ale jak se říká „vítěz může být jen jeden“. A tak vítězný pohár si od nás odvezlo v kategorii starších žáků soutěžní družstvo z Hrdějovic, na 2. místě se umístilo družstvo Lišov I. a  na 3. místě Lišov II.. V kategorii mladších žáků obsadili 1. místo soutěžní družstvo ze Srubce, 2. místo vybojovalo družstvo z Miletína a 3. místo  družstvo z Olešníka. 

Od 14 hodin už startovala VC ČB. V kategorii mužů se zúčastnilo celkem 16 družstev a v kategorii žen 8 soutěžních družstev. Medaili a putovní pohár si od nás v kategorii mužů za 1. místo odvezlo družstvo z Borovan,  2. místo obsadilo družstvo z Mydlovar a 3. místo vybojovalo družstvo z Pištína. V kategorii žen se na stupně vítězů postavilo družstvo ze Strážkovic, které s časem 25,29 vybojovalo 1. místo., 2. místo obsadilo družstvo Borovany A, 3. místo patřilo družstvu z Rudolfova.

Celý den nás provázelo horké letní počasí, takže vládla skvělá nálada. Náš velký dík patří všem rozhodčím, kteří i přes úmorné vedro pečlivě sledovali dodržování pravidel obou soutěží. Děkujeme také členům našeho sboru, kteří se snažili zajistit všem zúčastněným dobré zázemí včetně občerstvení. Věříme, že pořadatelsky jsme celou akci skvěle zvládli a to zejména díky našim sponzorům, kterými byli:

 

MHK trans s.r.o – Vilém Štěpán

Michal Babouček

Stavitelství Stehlík

NTK agri – Petr Svoboda

EU autoservis -Zděněk Košťál

Sibox Boršov nad Vltavou.

               Text a foto: Lucie Rynešová, autor plakátu: PHOTOTOM s.r.o

 

Související obrázky: