POHÁR HAMERSKÉHO SOPTÍKA

Abychom po sobotní návštěvě v ZOO nezaháleli, tak hned v neděli vyrazila všechna čtyři družstva našich mladých hasičů na soutěž v požárním útoku “Pohár Hamerského Soptíka“.

Protože letošní závodní sezónu výrazně ovlivnila pandemie Covid 19, tak byla všechna děcka na soutěž skutečně natěšená. Počasí nepřálo ani tréninkům v posledních týdnech před soutěží, takže nám muselo stačit pár cvičných útoků s vodou v dešti a vyrazili jsme otestovat formu na ostro.

V Hamru se i přes špatnou předpověď s vytrvalým deštěm sešlo celkem 14 družstev mladších a 10 družstev starších. Běželo se na dvě základny, takže se střídala družstva mladších se staršími. Jako první z našich nastoupilo mladší družstvo Zelených a parádním časem 21,86s se usadili na průběžném prvním místě tabulky. Následovalo družstvo Starších A, které se s časem 21,08s také dostalo průběžně mezi nejlepší. Třetí v pořadí se na startovní čáře seřadilo mladší družstvo Modrých a čas 19,85s je vyšvihl na první místo. Jako poslední z našich družstev nastoupili Starší B a s časem 21,05s se zařadili těsně před starší A.

V konečném pořadí soutěže skončili v kategorii mladších Modří na prvním místě a Zelení na třetím místě, čímž si obě družstva vybojovala účast v superfinále o putovní pohár. V kategorii starších našim družstvům superfinále těsně uteklo, když Starší B skončili na čtvrtém místě, těsně před Staršími A na místě pátém.

V superfinále ovšem naši starší byli rozhodně jasnými vítězi v publiku, kdy naprosto nejhlasitějším povzbuzováním hnali obě družstva mladších vpřed. 🙂

Superfinále mladších ovládli mladší hasiči z Miletína s časem 21,83s, před našimi Zelenými (23,72s) a Modrými (39,51s). Putovní poháry v obou kategoriích se tedy letos do Nových Homol nepodívají, ale nevadí. Počkejte za rok. 🙂

Kromě čtyř pohárů pro všechna naše družstva jsme si přivezli o ocenění pro nejrychlejšího proudaře v kategorii mladších, kterým byl Martin Petr z družstva Modrých.

Děkuji všem dětem za skvělou reprezentaci našeho sboru a také gratuluji všem mladým hasičům, pro které tato soutěž byla jejich premiérovou. Zvládli jste ji parádně.

A samozřejmě díky Hamerským hasičům za pozvání a skvěle připravenou soutěž.

-text: J. Lejsek; foto: J. Lejsek,P. Jakešová

 

Související obrázky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *