Lišovský dvojboj 2020

Lišov – V sobotu 18. 7. 2020 naše družstva mladých hasičů vyrazila na další soutěž, tentokrát do Lišova. Počasí, jak už začíná být v letošní sezóně zvykem, nám opět nepřálo. Celé soutěžní odpoledne tedy proběhlo za vytrvalého deště, ovšem to správné hasiče nemůže odradit.

Startovní listina byla plná kvalitních soupeřů, se kterými jsme se letos ještě neutkali, a děcka byla i přes špatné počasí natěšená jak se patří. Lišovští pro nás připravili štafetu 4x60m na jejich parádním oválu a klasicky i požární útok.

V kategorii mladších začali naši nejmladší požárním útokem, který se tentokrát podařil lépe družstvu zelených a stačil v útoku na 3. místo. Modří skončili v útoku na 6. místě. Po započtení štafet pak skončili zelení na konečném 4. místě a modří na 7. místě.

U starších se začínalo štafetou, kdy se oběma našim družstvům dařilo o trochu méně. Po drobných chybách na trati skončili Starší A na 8. místě a Starší B na 9. místě. V útoku se pořadí otočilo, když Starší B obsadili 5. místo a Starší A bohužel s neplatným pokusem až 11. místo. V konečném pořadí tak skončili Starší B na 8. místě a Starší A na 12. místě.

Během soutěže absolvovala v našich týmech řada nových členů družstev své závodní premiéry a je nezbytné podotknout, že se do všech úkolů pustili po hlavě a na 100%. A tak to má být.

Díky všem závodníkům, vedoucím a samozřejmě také našemu týmovému převozníkovi, panu Henczemu s rodinou, že nás dopravili tam i zpět v pořádku a hlavně všechny. 🙂

                                                                  Text: J. Lejsek, Foto: J. Lejsek, P. Jakešová

Související obrázky: