Soutěž o pohár starosty – Hrdějovice 2020

První příležitostí, na které jsme mohli zúročit tvrdé táborové tréninky útoků, byla sobotní Soutěž o pohár starosty v Hrdějovicích. Hrdějovičtí pravidelně organizují v rámci Velké ceny okresu soutěže žen a mužů. V letošním roce se rozhodli tuto soutěž doplnit i o dětské kategorie a jsme moc rádi, že nás pozvali také.

V sobotu odpoledne se tedy na hřišti sešla hned 4 družstva mladých hasičů a družstvo žen, které vyrazilo na svou letošní první soutěž.

V kategorii mladších jako první nastoupili Zelení a útok zvládli v čase 25,11s. Tento čas by stačil na parádní 3. místo, bohužel nadupaný sprinter na levém proudu, který absolvoval svou soutěžní premiéru v našich barvách, nestihl včas zastavit a přešlap nástřikové čáry a výsledné NP odsunulo naše borce až na 5. místo. Družstvo Modrých však rychle vylepšilo náladu v našem závodním depu, protože na jejich výsledný čas 18,86s již nikdo jiný nestačil a obsadili tak 1. místo v kategorii mladších.

Hned po mladších přišel čas na kategorii starších. Protože ani jedno z družstev nezvládlo v době prázdnin složit kompletní sestavu, došlo k vzájemnému půjčování některých členů. Naštěstí nám organizátoři soutěže vyšli vstříc a umožnili opakovaný start některých členů i v jiných týmech, zdecimovaných prázdninovou docházkou. Jako první se na startovní čáře seřadilo naše družstvo A (doplněné z družstva B). Skvěle rozjetý útok bohužel zastavilo vypadlé Béčko z mašiny. Konečný čas 30,73s tak stačil až na nepopulární 4. místo, ovšem rozjeté to rozhodně bylo na bednu. Jako poslední z družstev dětí se postavilo na start Béčko starších (pro změnu doplněné z Áčka). Časomíra se zastavila na čísle 17,91s (levý proud dokonce 16,51s) a bylo jasné, že bedna přeci jenom bude. Nakonec tento čas bral 1. místo, protože ho již nikdo ze soupeřů nepokořil. A protože družstvo bylo složené z A i B týmu, vyhrálo vlastně ÁBíčko. 🙂

Jako úplně poslední tým se na soutěži představilo družstvo žen. Za maximální zvukové podpory všech čtyř družstev dětí vyrazila celá parta vpřed a po 36,31s se dočkala zasloužilého potlesku. Žádné z dětí si totiž nenechalo ujít možnost křičet na své vedoucí oblíbené „makej, dělej, jeď, jeď, jeď“ a trochu jim to vrátit za všechno to honění při tréninku. Na bednu to nebylo, ale 7. místo je také super. I v tomto družstvu si svou závodní premiéru na Béčkách odběhla nová posila z řad dorostu.

Samozřejmě hned po slavnostním vyhlášení následoval oblíbený rituál přijímání nových závodníků do všech družstev. A tentokráte se jich v kádích vystřídalo opravdu hodně. Vítejte u nás a ať vám to všem běhá. 🙂

Chtěl bych poděkovat všem závodníkům za skvělé výkony, Hrdějovickým za parádní soutěž a nesmím zapomenout ani na poděkování SDH Homole za zapůjčení jejich soutěžní mašiny, která na poslední chvíli nahradila náš stávkující stroj.   

Text: J.Lejsek; foto: J. Lejsek, J. Koblic, P. Jakešová

Související obrázky: