Letošní prázdniny družstva straších zakončily na vodě

Koloděje nad  Lužnicí – Zakončení letošních prázdnin jsme s oběma družstvy starších naplánovali trochu jinak a vyrazili jsme na vodu.

V pátek ráno se u autobusového nádraží sešlo celkem 15 dětí, na které dohlíželo 6, na všechno připravených, vedoucích. Přesun linkovým autobusem do Koloděj nad Lužnicí a následná cesta na základnu zabrala celé dopoledne. Schopnosti dětí jsme prověřili při stavbě stanů a přípravě dřeva na oheň. Schopnosti vedoucích pak prověřila příprava oběda pro celou tlupu. U plotny se otáčela hlavně známá dvojice Masterchef Hojda – Simča s Milčou. A volba to byla správná, protože jídlo bylo vynikající a nikdo nehlásil žádné zdravotní problémy. 🙂  Jednodušší pokrmy, jako např. chléb s máslem, jsme svěřili méně zkušeným kuchařům Janymu a Pepovi.

Hlavním programem pátečního odpoledne pak byl základní trénink jízdy na raftu, který plynule přešel ve večerní kulturu. Bohužel déšť nás od ohně zahnal do chaty, ovšem i tam jsme se naskládali a zpívali nejnovější písně letošních hitparád do pozdních nočních hodin.

Sobotní počasí jistě potěšilo všechny zahrádkáře čekající na závlahu, ovšem nás to nezastavilo. „Prší jemně, ale hustě“, to byl slogan dne. Posádky 4 raftů vyrazily v poledne od Stádleckého mostu na 22km dlouhou trasu zpět na základnu do Koloděj. Hned na prvním jezu se ovšem ukázalo, že nepršelo dost. Málo vody, v kombinaci s mohutnou snídaní, tak se prostě přes jezy jezdit nedá. 🙂

S krátkou pauzou na oběd jsme se úspěšně dostali přes všechny nástrahy řeky do cíle asi ve 20:00. Večerní táborák se opět nekonal, ovšem i ohřátý špekáček v hrnci má něco do sebe a zahřeje. Následovalo další kolo pěvecké show a velké rekapitulování celých prázdnin.

V neděli již byla na některých členech expedice patrná únava a v různých koutech chaty pospávali na postelích, křeslech a karimatkách. Dost možná únavu jen předstírali, protože se jim nechtělo do úklidu, ale nebylo jim to nic platné. Zvládli jsme ještě potrénovat střelbu ze vzduchovky a po dalším famózním kulinářském zážitku od holek z kuchyně jsme zabalili a vyrazili zrychleným pěším přesunem do Týna nad Vltavou na autobus.

Poslední letošní prázdninová akce obou družstev starších je tedy za námi a dovolím si tvrdit, že se opět vydařila. Když se sejde dobrá parta, tak je sranda i bez ohledu na počasí.

Velké díky všem za přípravu a hlavně za další parádní víkend. 🙂

Text,foto: J. Lejsek

Související obrázky: