Dětská soutěž v požárním sportu O pohár starostky Srubec

V neděli 30. 8. 2020 jsme se zúčastnili hasičské soutěže v požárním sportu O pohár starostky obce Srubec. Na Srubec vyrazila tři družstva mladších žáků, vedená dvěma vedoucími. Počasí nebylo zrovna přívětivé, mrholilo a bylo hodně mokro. Přihlášeno bylo celkem 7 družstev mladších a 7 družstev starších žáků, kde jsme však zastoupení neměli.

Soutěžilo se v disciplíně Požární útok, kdy každé družstvo mělo pouze jeden pokus. My jsme v mladších nasadili družstvo Zelených (Mladší I), Modrých (Mladší II), a také pro velký počet dětí dali dohromady i družstvo nováčků, kde jsme měli pouze dva zkušené borce, družstvo Červených (Mladší III). Soutěž byla velice vyrovnaná a výkony dětí, i přes nepřízeň počasí, skvělé! Modří se umístili na krásném 4. místě (čas 22:60), Zelení na 6. místě (čas 23:35) a Červení na 7. místě (čas 26:37). Protože se i ostatním družstvům mladších dařilo, byl rozdíl ve výsledných časech mezi prvním a posledním družstvem pouhých šest a půl vteřiny! Musíme pochválit všechny naše děti, že byly moc šikovné a v soutěži předvedly úžasné výkony. O tom svědčí i to, že nejrychlejším proudařem v mladších se stala Elenka Šeberová z našeho družstva Modrých, s časem nástřiku 19:67!!! Gratulujeme!

 Závěrem bychom chtěli poděkovat za velkou pomoc naším dorostencům Pájovi Peterkovi a Kačce Paškové, kteří nám hodně pomohli s přípravou veškerého hasičského vybavení. Poděkování patří také rodičům, kteří se k pomoci aktivně připojili, a pomohli nám vše, ohledně zázemí dětí, pohodově zvládnout. Děkujeme.

Foto a video: Petr Vobořil, Petra Jakešová, Kateřina Faltová

                                                            Za tým vedoucích: Petra Jakešová a Josef Koblic

PÚ – družstvo mladších žáků – tým zelených

 

 

 

PÚ – družstvo mladších žáků – tým modrých

PÚ – družstvo mladších žáků – tým červených

Související obrázky: