Borovanská stovka

Letošní ročník soutěží mladých hasičů je bohužel již za námi, ale některým to nestačí a běhají dál. Stovky, to byla do minulého roku disciplína určená jen pro naše dorostence a dospělé. Letos je ovšem vše jinak a do kolotoče těchto soutěží naskočila i řada dětí z družstev starších.

Vnedeli 20. 9. 2020 se konala Borovanská stovka, na kterou tentokrát vyrazila početná parta závodníků, doprovázená i věrnými fanoušky, kterým start ještě neumožnil buď věk, nebo zranění z tréninku. 🙂

Tři ostřílení dorostenci a s nimi pět nováčků, to z nás dělalo v kategorii dorostu největší výpravu soutěže. K tomu doprovod čtyř vedoucích a čtyř skalních fanoušků a všem musí být jasné, koho bylo kolem trati nejvíce slyšet.

Na parádním Borovanském tartanu se jako první představila Vanda a nastavila soupeřům laťku hodně vysoko. Nešťastně zaseknutá hadice pod seběhovým můstkem kladiny a její asi půlminutové vyprošťování, to byl start z říše snů. Ale Vanda je bojovnice, přeprala kladinu a za ohromného povzbuzování všech přihlížejících, a hlavně se smíchem, dokončila pokus. 🙂

V dalších kolech se představila Terka Lejsků, Lenča Pašků, Kačka Pašků, Milča Pašků a Denča Kostrounů. Po odběhnutí obou kol děvčat došlo na úpravu trati pro mladší a střední dorostence. V této kategorii za nás nastoupil Miloš Henzl a absolvoval svou stovkovou premiéru. Posledním z borců byl ostřílený stovkař Tom Břicháček, který se již musel popasovat s mužskou bariérou. A úspěšně.

Možná jsme moc soupeřů nevyděsili našimi výslednými časy, ale rozhodně jsme se na soutěži neztratili. Mezi mladšími dorostenkami byla z našich nejlepší Vanesa, která skončila na 6. místě, mezi středními dorostenkami pak Kačka na 9. místě, a v kategorii starších dorostenek pak Milča brala 6. místo. Miloš skončil mezi středními dorostenci na 9. místě a Tom pak ve své kategorii na 4. místě.

Mezi technickou podporou pak excelovala trojka našich motačů hadic Pepa F., Milan a Jany, kteří zvládali v rekordních časech připravovat hadice pro všechny závodníky.

Prostě začínáme sbírat nové zkušenosti a počkejte příště. Budeme tam a budeme ještě rychlejší. 🙂

Chtěl bych poděkovat všem závodníkům za jejich výkony a nasazení, vedoucím za jejich čas a pomoc, fanouškům za skvělou podporu a také organizátorům za opravdu skvělou akci.

Související obrázky: