Dvojboj Ohrazeníčko

Ohrazeníčko – Každoročně poslední soutěží Budějovického dvojboje je Ohrazeníčko. Letos tomu nebylo jinak a tak jsme v sobotu 18.9.2021 vyrazili se dvěma družstvy mladších a dvěma starších naposledy v tomto roce zabojovat o pořádný výsledek.

Soutěžilo se klasicky v požárním útoku a druhou disciplínou bylo 60m překážek.

Mladší zahajovali na šedesátkách, kde z každého týmu nastoupili tři závodníci. V této disciplíně dlouhodobě v okrese bodují děcka ze Srubce, Lišova a Bukovska a ani letos se našim nepodařilo tyto sbory porazit a v šedesátkách urvat bednu. Ovšem výkony všech dětí byly parádní a cílem bylo připravit si pozice pro boj v další disciplíně a tou byl požární útok. A ten nám tentokrát opravdu sedl. První místo nám sice v útocích sebral Srubec, ale hned za ním skončili Zelení s časem 21,07s a třetí místo brali Modří s časem 21,09s. Tomu se říká vyrovnaný výkon obou družstev. 🙂 V konečném pořadí po sečtení útoků i šedesátek skončilo družstvo Zelených na 6. místě a Modří na 7. místě. Takže mladší si domů odvezli dva krásné poháry za skvělé útoky.

U starších se začínalo útokem a jako třetí na startu se seřadilo naše Áčko. A protože polovina tohoto družstva letos u starších končí a šlo o jejich poslední soutěž v této kategorii, chtěli se rozloučit pořádným výkonem. A povedlo se. Čas na displeji 16,37s byl v tu chvíli jasně nejlepší a nikdo další ho v sobotu již nepřekonal. A protože Béčko nechtělo dát svou kůži levně, tak to také napálili a s časem 17,35s brali v útocích 3. místo. Po útocích šli starší na šedesátky, kde Áčko součtem skvělých časů obsadilo 3. místo a Béčko pak 9. místo. Mezi staršími kluky dokonce skončil Kuba Guňka na 4. místě. V konečném součtu pak Áčko v celé soutěži zvítězilo a Béčko skončilo na 6. místě.

Myslím, že ukončení letošní sezóny dvojboje vyšlo na jedničku. Všechna naše družstva na bedně v požárních útocích a starší Áčko k tomu 1. místo celkově. A byla to i parádní rozlučka našich starších, kteří odcházejí do dorostu. Velká gratulace všem nejen k výsledkům v této soutěži, ale v celé letošní sezóně, protože to co se letos povedlo, budeme příští rok těžko překonávat. Ale i tak to dáme. 🙂

Text: J. Lejsek, foto: J. Lejsek, J. Janoušek,J. Koblic, P. Jakešová

Související obrázky: