Podzimní obvodové kolo hry Plamen

Nové Homole – V sobotu 25.9.2021 se u nás v Nových Homolích uskutečnilo letošní podzimní kolo Plamene pro sbory z našeho obvodu. Již v pátek odpoledne proběhla na hřišti příprava drah na štafetu CTIF, štafetu 4×60 a štafetu požárních dvojic. V sobotu tedy bylo vše připraveno a kolem osmé hodiny se začala sjíždět družstva z celého obvodu.

Na startovní listinu se zapsalo celkem šest družstev starších a sedm mladších. Z tohoto počtu náš sbor postavil 2x starší a 3x mladší, takže co do počtu dětí jsme vlastní hřiště ovládli již od samého začátku soutěže. 🙂

Družstva mladších zahájila soutěž na štafetě CTIF, po které se přesunula na štafetu dvojic a na konec na štafetu 4×60. A rozjeli se hned od začátku. Na CTIF skončilo družstvo Modrých na 1. místě a Zelení hned za nimi na 2. místě. Na štafetě dvojic pak Modří skončili na 3. místě a Zelení na 2. místě. Jako poslední nastoupili na štafetu 4×60, kde vyhráli Modří a Zelení brali 3. místo. Náš třetí tým mladších, který je složený v podstatě ze samých nováčků, se statečně popral se štafetou dvojic a 4×60 a v obou skončil na 7. místě.

Mezitím v opačném pořadí štafet zahájila své závody i družstva starších. Áčko, které je již týden složené téměř výhradně z mladších dětí, která věkově dorostla do starší kategorie, nastoupilo jako první na štafetu dvojic. A hned ve své premiéře mezi staršími brali 3. místo. Béčko, které je naopak nově složené z těch starších děcek, která ještě před týdnem běhala v týmech A i B, skončilo ještě o trochu lépe na 1. místě. Další byla na řadě štafeta 4x60m, kde Áčko skončilo na 3. místě a Béčko opět zvítězilo.  A do třetice na CTIF skončilo Áčko na 2. místě a Béčko opět bralo 1. místo. 🙂

V tu chvíli jsme již věděli, že boj o postup na okresní kolo máme před jarní obvodovkou rozjetý velice slušně. Ale ještě bylo potřeba počkat na konečný součet bodů.

Naštěstí rozhodčím šlo sčítání rychle od ruky a nenechali nás moc dlouho v napětí. A během konečného nástupu se to rozjelo.

Mezi mladšími skončilo družstvo Modrých na 1. místě, s celkovým součtem všech pořadí 5. Zelení pak skončili na 3. místě se součtem 7. Naši nejmenší skončili na 7. místě a i oni sklidili zasloužený potlesk za výkony ve všech štafetách.

U starších konečný součet vypadal také skvěle. Béčko zcela suverénně zvítězilo ve všech třech disciplínách a zaslouženě bralo 1. místo. A naše Áčko předvedlo, že i když jsou věkově menší a v kategorii starších nováčky, i oni za to umí zabrat. Skončili na 3. místě, se ztrátou pouze jednoho bodu na zkušené borce z Nedabyle. A to je pro jaro skvělá startovní pozice pro boj o dvě postupová místa na okres.

Čtyři družstva jsou tedy stále ve hře o postup a myslím, že všichni mají teď na zimu dostatečnou motivaci k přípravě na braňák a útok, protože tyto disciplíny na jaře rozhodnou, které týmy se vydají na okresní kolo. Ale tohle je naše hřiště a nikomu to zadarmo nedáme. 🙂

Text: J. Lejsek, foto:L. Rynešová, J. Lejsek

Související obrázky: