Běh kolem Baby 2021

Nové Homole – V neděli 28.11.2021 proběhl další ročník tradičního běhu, kterého se pravidelně zúčastňují i členové našeho sboru. Letos dokonce termín vyšel na první adventní neděli a byl opravdu zimní, jak se sluší.

Přes noc pořádně nasněžilo, takže organizátoři na poslední chvíli museli měnit trasu dorostu a celé dopoledne odklízet sníh z kritických úseků trati.

Dopoledne již tradičně běhají naši nejmenší a ani tentokrát se neztratili. Na trati 500m mezi žáky, skončil Honzík Janoušek na 2. místě. Mezi žákyněmi jsme měli zastoupení ve všech kategoriích. Na 250m trati skončila na 2. místě Laura Velková. A na delší trati 500m byla mezi mladšími Míša Stejskalů také na 2. místě. Mezi staršími žákyněmi se pak na stejné vzdálenosti seřadila od 2. místa do 5. místa sestava Lenka Petrová, Anežka Tondlová, Lucka Velková a Peťa Velková.

Odpolední část se již týkala dorostu a dospělých. Na dorosteneckou trať 1500m se letos odvážilo i několik mladších dětí, které se po podzimní běžecké přípravě cítily na více, než 500m. A všichni zvládli závod na jedničku. V dorostencích skončil Miloš Henzl na 2. místě, starší žáky vyhrál Kuba Guňka a v mladších žácích skončil Štěpa Pražák na 2. místě, Pepa Lejsek na 3. místě a Kuba Toman na 4. místě. V mladších žákyních se neztratila ani Klárka Jansů, která obsadila parádní 2. místo.

Souběžně s dorostenci vyrazili na svou trať i dospělí. Letošní trasa byla trochu více kopcovitá než v minulém roce a díky čerstvému sněhu se z ní stala skutečně krosová dráha dlouhá 7,7 km. Ale ani to nezabránilo tomu, aby se na ni nevydalo 44 závodníků. Za náš sbor se na start postavili vedoucí dětí Jirka Janoušek, Pavel Peterka a Pepa Lejsek, které doplnil David Hrubý z družstva starších žáků. V cíli pak skončil Pepa Lejsek na 23. místě, Jirka Janoušek na 26. místě, Pavel Peterka na 36. místě a David Hrubý na 37. místě. Ovšem v kategorii juniorů výsledný čas Pavla Peterky byl nejlepší a Davidův druhý nejlepší, takže kluci si při vyhlašování výsledků společně došli pro umístění na bedně. 🙂

Chtěl bych touto cestou nejen pogratulovat všem účastníkům k parádním výsledkům, ale také poděkovat členům sboru za pomoc s organizací soutěže a v neposlední řadě poděkovat i organizátorům celého závodu.

Text: J. Lejsek, foto:p. Tondl,L. Rynešová

 

Související obrázky: