Ledenicka šedesátka

Ledenice – 29.května 2022 jsme vyjeli s našimi mladými a staršími hasiči do Ledenic na šedesátky.   Tzn. přeskok překážky, přeběh kladiny, zapojení hadice do rozdělovače a hurá do cíle se zapojenou proudnicí. Na této soutěži byla možnost postupu na MČR. Na tuto soutěž mladší hasiči jeli poprvé, starší dívky a chlapci již nějaké zkušenosti měli. V Ledenicích jsme se sešli v 7.30 hod v počtu 6 mladších  dívek, 9 mladších chlapců, 8 starších dívek a 1 starší chlapec Zastoupení z Nových Homol bylo tedy veliké. Po nástupu se začaly rozběhávat mladší dívky, nervozita stoupla . Stoupla i u vedoucích, aby homolští mladí hasiči vše dobře zvládli.  Počasí nám přálo, ani zima, ani horko.  Z mladších dívek zahajovala šedesátku Anežka Tondlová a zvládla to na jedničku, v celkovém umístění skončila na 24. místě z 31 mladších dívek. Dále pokračovala Michaela Stejskalová 25. místo, Hana Rysová 26. místo, Nikol Iralová 29.místo, Anna Pavlová 30. místo, Tereza Weberová 31.místo.

Po mladších dívkách přišly na start starší dívky, které už věděly, do čeho jdou, ale některé běžely také poprvé.  Celkem v této soutěži bojovalo 54 starších dívek a naše holky to zvládly na jedničku. 34. místo Elena Šeberová ,40. místo Petra Velková, 48. místo Eliška Raddová, 49. místo Laura Machová,51. místo Petra Velková, 52. místo Klára Jansová, 53. místo Karolína Tomanová,54. místo Máša Sulimenko.

Dále začali bojovat naši mladší chlapci. Celkově v soutěži bojovalo 29. závodníků. Z Nových Homol se na krásném 12. místě umístil Adam Levý a těsně za ním se na 13. místě umístil Jiří Červák. Dále na krásném 16. místě Jiří Janoušek,19. místo Ivan Martin, 20. místo Josef Lejsek, 21. místo Ondřej Vrtal, 25. místo Vojtěch Marounek, 26. místo Jonáš Vrtal, 29. místo Vobořil Petr. Bohužel jsme měli ještě jednoho závodníka Tomáše Jakeše, který musel odstoupit ze zdravotních důvodů, zranil si při tréninku kotník, doufáme, že se brzy uzdraví.

Ve starších chlapcích jsme měli jen jedno zastoupení, a to Kubu Tomana, který bojoval, co to jen šlo. Celkově se umístil na 30.místě.

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Nabrat nové zkušenosti a v příštím roce si to zopakovat. Všem závodníkům moc moc gratulujeme a děkujeme za jejich výkony. Vedoucím za pomoc při motání hadic.

 Napsala: Petra Jakešová, foto: Petra Jakešová,Josef Koblic,Josef Lejsek,Renata Weberová

 

Související obrázky: