Okresní kolo hry Plamen – mladší

Zliv – V sobotu 28. 5. 2022 proběhlo okresní kolo soutěže pro malé hasiče Plamen 2022, které se konalo ve Zlivi. Postup na okres vybojovala tři naše družstva, mladší I a II, a starší II. Prezence začínala brzy ráno, takže jsme si museli trochu přivstat, ale plni sil jsme společně vyrazili s naším dvorním řidičem autobusu panem Henczem do místo konání.

V kategorii mladších žáků se soutěže zúčastnilo celkem 12 týmů a konkurence byla veliká. Prostě okres je okres.

Naši mladší I. (Zelení) začínali štafetou CTIF, která se jim povedla bez trestných bodů a zaběhli ji na krásném 5. místě. Poté je čekala štafeta požárních dvojic (ŠPD), kde také skvěle zabojovali bez trestných bodů a bylo z toho 6. místo. Jako další v pořadí v dopoledním programu je čekal závod požární všestrannosti (ZPV), obávaný braňák. Tam se nám bohužel trestné bodíky trochu nashromáždily a bylo z toho až 12. místo.

Mladší II (Modří) začínali štafetou dvojic, kde vybojovali 7 místo. Pak přešli na štafetu CTIF, kde se jim dařilo ještě lépe a 4. místo bylo skvělé. Plni elánu vyběhli na trasu braňáku a v krásném čase ho dokončili na 8. místě.

Po polední pauze, během které se děti po svých náročných výkonech řádně posilnily, a úpravě sportoviště na další disciplíny, pokračovala okresní soutěž odpolední částí.

Jako první byly na řadě štafety na 4×60 m s překážkami. Zelení šli na start jako druzí a zaběhli si pro 7 místo. A Modrým tahle disciplína výborně sedla a jejich rozběh skončil krásným 3. místem! Poslední klání o celkové umístění se odehrálo na požárních útocích. Zeleným se podařilo krásně rozběhnout útok, bohužel malé zaváhání na kádi je přibrzdilo, ale přesto PÚ zdárně dokončili platným pokusem na 9. místě. Modří opět zabrali a potvrdili svou formu, takže útok se povedl a bylo z toho krásné 4. místo. 

Všichni naši borci ze sebe při soutěži vydali to nejlepší a v konečném pořadí skončili Zelení na krásném 9. Místě. Modří vybojovali celkově skvělé 5. místo! Na okresní soutěži, která je pro mladší nejvyšší soutěží, jsou to úžasné výsledky našich malých hasičů! Všem moc gratulujeme!

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám na této časově i fyzicky náročné soutěži pomáhali se zázemím a přípravou disciplín. A poděkování patří rovněž našemu řidiči autobusu panu Petru Henczemu, který nás, ostatně jako vždy, bezpečně odvezl brzy ráno tam a ve večerních hodinách zpět. Děkujeme.

Za tým vedoucích Josef Koblic

Výsledková listina mladší: Plamen_2021-2022_-_mladší_xlsm

Související obrázky: