Okresní soutěž v PS – ženy

České Budějovice – V sobotu 4.6.2022 se v areálu SKP uskutečnilo okresní kolo soutěže v požárním sportu, kam se úspěšně kvalifikovalo i naše družstvo žen bez věkového omezení. Začínalo se hned časně zrána, protože na soutěž dospělých plynule navazovala soutěž dorostu, takže nebylo na co čekat.

Začínalo se stovkami, kdy se na dráze představily všechny holky z našeho týmu. A nerozjelo se to vůbec špatně, protože v konečném součtu holky braly 2. místo.

Po stovkách přišla na řadu štafeta 4x100m. Protože holek bylo jen sedm, tak měly jen jednu hlídku. Všechno nebo nic. Bohužel během přípravy disciplíny došlo omylem k odstranění krytů seběhových můstků na kladinách, které mají zabránit zamotání hadic a ještě na stovkách tam umístěné byly. A první hlídky jak mužů, tak i žen, na tento nedostatek hrubě doplácely. A mezi nimi i ta naše. Slušně rozběhlá štafeta zastavila právě na kladině, kdy se Lenče tak blbě odmotala hadice, že zůstala pod můstkem zaseknutá. Takže vrátit, odložit spojky, zvednout celý můstek, vymotat a pokračovat. Jenže odložit spojky před jejich spojením, to vždy zavání průšvihem a nevyhlo se to ani Lenče. Jedna hadice spojená dokola a druhá na troják. Lenča je ale zabiják a statečně dotáhla proudnici do předávacího úseku i s celým rozdělovačem. Pokus byl sice neplatný, ale holky ho dotáhly až do konce. A tak to má být, protože u nás se při prvním průšvihu rozhodně nekončí. 🙂

Poslední disciplínou byl požární útok a tady se našim holkám vedlo ještě lépe. Okresní kolo se běží s mašinou, se kterou nemáme žádné zkušenosti. A aby toho nebylo málo, tak je mašina při zahájení pokusu vypnutá. Takže první pokus, Simča u stroje, a ta potvora ne a ne naskočit. Ale zase bylo dost času pro holky, pořádně natáhnout hadice. Nevadí, první pokusy jsou stejně zahřívací. Simča posbírala od ostatních rady jak na to a hurá na druhý pokus. Parádní zadek, stroj naskočil jak měl, ale pro změnu to úplně nesedlo vpředu. Rozpadlá Céčka na pravém proudu ovšem holky dokázaly vyřešit a útok skončil platným pokusem.

Konečné 6. místo v celkovém pořadí sice úplně neodpovídalo našemu nadšení po úvodních stovkách, ale někde se ty zkušenosti sbírat musí. A tahle parta toho má ještě hodně před sebou, protože věkově šlo na okrese asi o nejmladší tým ze všech.  

Foto,text: J.Lejsek

Související obrázky: