Okresní soutěž dorostu

České Budějovice – Letošní rok je pro nás v mnoha věcech jiný, než ty předchozí. A jednou z velkých změn je to, že se nám konečně podařilo složit kompletní družstva dorostenek a dorostenců. Dorostenky úplně z vlastních řad a kluky spolu s partou ze Střížova.

A první velkou akcí pro ně bylo okresní kolo dorostu. V sobotu 4. 6. 2022, hned po skončení okresu dospěláků, to vypuklo. Velká část dorostenců už běhala dopoledne za dospělé, takže rozcvičku už měli za sebou. 🙂 Postup na kraj sice měla všechna družstva jistý od začátku, ale rozhodně jsme neměli v plánu postupovat jen do počtu a z posledních míst.

Začínalo se štafetou 4x100m. Holkám se štafeta povedla a se ztrátou 6 vteřin braly 2. místo. Kluci skončily také na 2. místě, se ztrátou na vítěze jen jedné vteřiny. Další disciplínou byl test, který naše družstva zvládla bez chybičky.

Tou dobou se ovšem začalo výrazně horšit počasí, takže na útoky jsme se přesouvali již za poměrně silného deště. Rozmočený terén se nejvíce projevil na prvním pokusu holek, kdy holky při doběhu k základně padaly jako kuželky. Vanda se natáhla už na startu, Verča s Lenčou až u základny. 🙂 Druhý pokus tedy holky rozběhly výrazně opatrněji. Místy sice chůze, ale i tak byl čas lepší a v útoku holky braly 2. místo za vítězným Lišovem.

Kolem základny kluků to vypadalo výrazně lépe, takže nebylo potřeba takové opatrnosti. A kluci se do toho pustili naplno. Hned prvním pokusem nastavili čas 32,74 s a druhý pokus byl díky menšímu prostřiku jen o 1,5 vteřiny pomalejší. To jsou časy, které by je i v dopolední soutěži mužů zařadily na 3. místo a jen o 0,24s za stříbrnou pozici. Velká paráda.

Bohužel počasí bylo stále horší a horší a organizátoři se rozhodli z důvodu bezpečnosti zcela vypustit disciplínu 100m s překážkami.

Po sečtení všech výsledků tak přišlo na řadu vyhlášení. Holky skončily na parádním 2. místě a kluci dokonce vybojovali 1. místo. Cíl nepostupovat na kraj jen do počtu byl tedy jasně splněný a za 14 dní uvidíme, jak se nám bude dařit ve Strakonicích. 🙂

Gratuluji všem k opravdu perfektním výsledkům a hlavně vydržte ještě 2 týdny tu tréninkovou nálož před krajem. Tahle jízda ještě nekončí. 🙂

Foto,text: J.Lejsek

Související obrázky: