Pohár Hamerského Soptíka

Hamr – V neděli 19.6.2022 jsme vyrazili s našimi hasičskými dětmi na pohár Hamerského Soptíka. Za parného počasí jsme v 8:30 vyrazili autobusem směr Hamr. Po příjezdu, prezenci, nástupu a poradě vedoucích jsme shlédli ukázku hasičské akce místní Hamerské přípravky. Soutěže se za nás zúčastnilo jedno družstvo hasičské přípravky, dvě družstva mladších žáků a jedno družstvo starších žáků. Celková účast byla hojná. Přijelo se utkat 19 družstev mladších žáků a 16 družstev starších žáků. Za přípravku soutěžila 3 družstva.

Soutěž zahájila družstva přípravek. Po nich následovali na dvou základnách souběžně mladší a starší žáci. Mladší I. běželi jako čtvrtí v pořadí a útok se jim povedl s krásným časem 23,71s, který je umístil na celkové 8. místo. Mladší II. přišli na řadu jako osmí a s malým problémem s neposednou proudnicí dosáhli času 31,06 s, což je zařadilo na celkové 16. místo. Naši starší běželi jako šestí a s časem 25,96 s je dokázalo porazit pouze družstvo Miletína. Takže se umístili na krásném 2 místě. O přestávce mezi základní částí soutěže a superfinálem, kde se utkala pouze první 3 družstva mladších a starších žáků, dostaly děti výborné špagety a nápoje na osvěžení kdo co snesl. Malé děti využily kelímky od limonády k vodní bitvě, která je osvěžila v tomto parném dni. Pak přišlo na řadu již zmíněné superfinále, ve kterém se utkali naši starší s Miletínem a Libničí. Z tohoto nervy drásajícího souboje si naši starší žáci odnesli zasloužené vítězství. Nakonec to všechny děti oslavily v kádi.

Po dni extrémního horka a očekávání, jak dopadnou naši dorostenci na kraji, jsme se vraceli domů všichni unavení a spokojení. Za rok se určitě do Hamru vrátíme.

Mnohokrát děkujeme naší pánské posádce Karlovi Tomanovi a Josefu Fesslovi za velikou celodenní pomoc.

 

                                                                                                       Za tým vedoucích Renata Weberová

 

Související obrázky: