DVOJBOJ ZLIV 2022 – MLADŠÍ, PŘÍPRAVKA

Zliv – V neděli 26. 6. ráno jsme po sobotním dvojboji v Nových Homolích vyrazili společně autobusem na další hasičské klání do Zlivi. Jelo celkem pět družstev, přípravka, dvoje mladší a dvě družstva starších. Celkem se na dvojboji sešlo 14 družstev starších, 16 družstev mladších a dvě přípravky. Soutěžilo se v požárním útoku a na štafetě 4×60 metrů. Mladší začínali na štafetě, starší a přípravka na útocích. Počasí bylo tropické, děti natěšené a šlo se na věc.

 A hned jako první v pořadí šlo na start štafety 4×60 družstvo Zelených – mladší I. Platný pokus se jim velice povedl, všechny úseky děti proběhly bez zaváhání a vytvořily jejich zatím vůbec nejlepší čas v této disciplíně – 61,78 vteřin, který byl v této disciplíně 6. nejlepší. Paráda!  Pak se na start postavilo naše družstvo Modrých – mladší II a zaběhli to ještě rychleji – 60,93. Skvělé! Tímto časem se na štafetě umístili na krásném 4. místě.

Po štafetě pokračovali mladší požárními útoky. Zelení šli na základnu opět první, útok byl krásně rozběhnutý, ale bohužel se na levém proudu nepodařilo pořádně spojit proudnici, takže náš zkušený „troják“ Pepa Lesek pohotově na rozdělovači proud zavřel a pomohl vyprostit uvězněné „céčko“. Pak už Zelení PÚ zdárně dokončili platným pokusem v čase 41,63 vteřin. Škoda, ale stane se. A na základnu nastoupili Modří, kteří se na soutěž sešli jen v šesti borcích. A všichni koukali. Modráci i v šesti rozběhli skvělý útok a dosáhli krásný čas soutěže 19,40 vteřin, který žádné z ostatních družstev nedokázalo překonat! V šesti prostě perfektní výkon. Bravo!

Naši nejmenší na základně PÚ byli v pořadí druzí, takže se museli snažit, aby překonali předchozí výkon přípravky z Miletína. Řádně poskládané náčiní, správné instrukce od vedoucí družstva a bylo to. Nádherným časem 30,07 předvedli, jak jsou šikovní, a čas Miletína překonali téměř o 9 vteřin. Bravo, jen tak dál. A čekala je závěrečná disciplína, štafeta 4×60. Postavili se na start, rozběhli se naplno a opět se jim podařilo výkonem 99,29 vteřin překonat čas nastavený přípravkou z Miletína, tentokrát dokonce o 13 vteřin! Skvělé, úžasné výkony a výsledky našich nejmenších. Moc gratulujeme.

Po součtu výsledků z obou disciplín naši borci obsadili pořadí: Modří celkově 2. místo, Zelení 11. místo a přípravka 1. místo. Všem našim borcům gratulujeme a těšíme se na jejich další skvělé výkony.

 Závěrem bychom chtěli také poděkovat našemu řidiči autobusu panu Petru Henczemu, který nás jako vždy odvezl bezpečně na soutěž a zpět.

 

Za tým vedoucích MH Nové Homole Josef Koblic

Související obrázky: