Českobudějovický dvojboj Nové Homole

Nové Homole 25.6.2022 – Dětskou soutěž Českobudějovický dvojboj pořádalo SDH Nové Homole.

Každý rok se na soutěži sejde velké množství družstev mladších, starších žáků, ale i družstva z přípravek. Letos se sešlo celkem 15 družstev mladších žáků, 13 starších žáků a 3 družstva z přípravky.

A samozřejmě nám nesmí chybět v žádné kategorií zastoupení. Za Nové Homole běžela 2 družstva mladších žáků, 2 družstva starších žáků a 1 družstvo přípravky. Jako první, šla družstva mladších na požární útoky a začínalo družstvo mladší I. pod vedením Pepy. Všichni závodníci se sešli u základny, sestavili všechny spoje béčka, céčka a s časem 45,60s a s menšími zádrhely dokončili PÚ. Poté se přesunuli na ŠPD a v čase 82,28 s. dokončili svůj výkon.  Moc jim gratulujeme.

Jako sedmí na startovní listině šli na řadu mladší II. modří pod mým vedením. Seskládali jsme základnu, promazali hadice, natočili savice a děti poněkud nervózní šly na startovní čáru, kde nám startoval Pavel Jodl. PÚ děti dokončily v čase 21,89s. Je to hezký čas, vše sedlo, ale na bednu v PÚ to nestačilo. Na štafetě požárních dvojic jsme se umístili na krásném  3.místě s časem 73,88s. Velká gratulace závodníkům.

Naši nejmenší závodníci z PŘÍPRAVKY šli nejdříve na štafetu požárních dvojic. Nastoupili v týmech po pěti a   po výstřelu vystartovali. Je to krása a zároveň slzy v očích, jak takové malé děti tohle dokážou.  Jejich trenéři a vedoucí, Renča, Pepa F. a Kuba G. a všichni ostatní fanoušci z Nových Homol fandili, jak to jen šlo. Štafetu dokončily v čase 139,59s na krásném prvním místě a ještě je čekal PÚ. Ale novohomolští hasiči z přípravky zvládnou vše. Po přípravě základny, kdy dětičkám pomáhají snad všichni vedoucí, vyběhly děti bez  problému a dokončily PÚ v čase 39,22s na krásném  2.místě. Ale přípravka je vždy první, protože si to dětičky zaslouží. Krásné výkony a všem gratulujeme.

Celkově Nové Homole mladší I. 10 místo

               Nové Homole mladší II. 4 místo

               Nové Homole přípravka 1 místo

Všem zúčastněným družstvům moc gratulujeme a děkujeme za jejich účast. Děkujeme i všem vedoucím, rozhodčím, startérům, děkujeme technické četě za pomoc s úklidem, Jolče, Jirkovi a Mirce za občerstvení. Hlavně starostovi sboru panu Jirkovi Červákovi a veliteli sboru Karlu Tomanovi. Bez nich by to nešlo.         Také musíme poděkovat našim sponzorům, kterými jsou:

                                                                                  Stavební firma STEHLÍK – Ing. Petr Stehlík

                                                                                  NTG AGRI- Ing. Petr SVOBODA

                                                                                  SIBOX-Alena Boxleitner

                                                                                  Cukrárna Nové Homole-Petra Jakešová

                                                                                  MHK TRANS – Daniel Hněvkovský-Vilém Štěpán

                                                                                  EU Autoservis – Zdeněk Košťál

Text – Petra Jakešová

Foto – Josef Lejsek, Josef Koblic, Renata Weberová, Petra Jakešová, Lucie Rynešová                                                               

                

 

 

Související obrázky: