Nabitý soutěžní víkend starších hasičů

Nové Homole – V sobotu 25.6.2022 se uskutečnilo letošní 3.kolo Českobudějovického dvojboje, které tentokrát proběhlo u nás v Nových Homolích. I přes ne zcela ideální počasí, se v deštivém ránu sešlo v kategorii starších celkem 11 družstev, připravených zjistit, kdo má aktuálně nejlepší formu. 🙂

Začínalo se štafetou požárních dvojic, kde naše družstvo I. s časem 63,71s bralo 5. místo a družstvo II. skončilo na 1. místě s časem 57,28s. Soutěž byla rozjetá celkem slibně, takže se oba týmy, povzbuzené dobrým startem, přesunuly k požárnímu útoku. Tady bohužel došlo k lehkému zádrhelu u družstva I., kde se naděje zastavily u rozdělovače. A ten kdo ho někdy běhal tak ví, jak snadno se to pokazí. Nicméně u nás se problémem nekončí a děcka pokus dotáhla až do konce, jak se sluší a patří. Čas 40,05s ale stačil jen na poslední místo v této disciplíně. Naopak družstvu II. se útok povedl a s časem 17,98s i tady brali 1. místo. V celkovém hodnocení tak Starší I. skončili na 9. místě a Starší II. celou soutěž vyhráli.

 

Na vítězné vlně jsme hned druhý den vyrazili na dvojboj do Zlivi. Tam se pro změnu začínalo útokem a hned první družstvo na základně, Miletín I., nastavilo laťku časem 16,59s hodně vysoko. Ovšem naše jednička se toho nezalekla a i oni předvedli parádní výkon a s časem 18,76s brali 6. místo. Tentokráte se ovšem pro změnu nedařilo Starším II., kde po zaváhání na Béčkách a lehkém prostřiku na jednom proudu, stačil čas 27,41s až na poslední 14. místo.

Další disciplínou byla štafeta 4x60m, kde Starší I. s časem 50,56s skončili na 9. místě. Tady se zase vedlo lépe druhému týmu, který s časem 43,59s v této disciplíně vyhrál.

V konečném hodnocení se vše sečetlo a Starší I. skončili na 7. místě, těsně před družstvem II. No nedá se pořád vyhrávat a do konce sezóny ještě zbývá kopa soutěží. Takže potrénujeme a příště do toho půjdeme opět naplno.

Rád bych poděkoval všem za parádní výkony po celý víkend a také Káje, Elišce a Peťule z Nedabyle, které nám při neúčasti vlastního týmu pomohly doplnit díry v sestavě. 

 

Související obrázky: