O Pohár starostky obce Hrdějovice

Hrdějovice – Na 23.7.2022 dostalo naše SDH Nové Homole pozvánku do Hrdějovic v soutěži požárního útoku. Soutěže se zúčastnili jak naši mladí hasiči, tak i dospělí hasiči, muži a ženy…(více v článku požární sport). Dali jsme dohromady jen jedno družstvo mladších  hasičů a jedno družstvo starších hasičů. Tento datum o pázdninách není moc aktuální, děti jsou většinou na pázdninách a tak jsme byli rádi, že alespoň 2 družstva jela. Po příjezdu a nasledném nástupu začínali běhat jako první mladší hasiči a naši  běželi jako pátí v tabulce z osmi týmů. Je pravda, že družstvům mladších se tentokrát moc nevedlo a to byla šance pro mladší z Nových Homol. V sestavě, kdy jsme měli smíchané děti ze dvou našich mladších družstev, které spolu ani nenatrénovali, z toho dva kluci přijeli rovnou z tábora, nám to krásně klaplo, sedlo a děti předvedly parádní požární útok v čase 22,38s. Ten jim stačil na 1. místo.  Samozřejmě radost byla veliká, jak dětí, vedoucích, tak i  fanoušků. Moc., moc gratulujeme.

Po mladších se začali přípravovat na požární útoky starší hasiči, a naši starší šli na požární útok jako čtvrtí v tabulce, z šesti týmů. Opět smíchané družstvo  ze starších 1 a starších 2. Protože všechny děti byly na prázdninách.  Ale věřily si.  Po přípravě základny naši starší hasiči krásně vše rozběhli  a dokončili útok v čase 21,30 s,  který jim zatím stačil na krásné 2.místo. Pak jen počkat, aby je ještě někdo nepředběhl, ale nebylo to tak… Celkově tedy zůstali na krásném 2.místě  a mladší na 1.místě. Super den, super soutěž a my jsme odjížděli s dvěma poháry.    Moc gratulujeme. Jen tak dál.

Děkujeme Karlu Tomanovi za odvoz našich všech potřebných věcí k útoku transitem do Hrdějovic, fanouškům a všem malým závodníkům. Krásná práce. Budeme se těšit na příští soutěž.

Text- Petra Jakešová

Foto- Petra Jakešová, Karel Toman, Renata Weberová, Josef Koblic

Související obrázky: