Vánoční krmení zvířátek – mladí hasiči NH 2022

Nové Homole – V sobotu 10. prosince jsme se sešli s našimi mladými hasiči po obědě na točně MHD Nových Homolích, odkud jsme pěšky vyrazili k letišti do lesa nazdobit stromky dobrotami pro zvířátka. Děti se sešly v hojném počtu, od nejmladších po nejstarší, přinesly si s sebou jablka, mrkev a tvrdé pečivo, aby mohly lesním zvířátkům zpestřit před Vánoci jídelníček. Cesta nebyla dlouhá, takže jsme byli na místě asi za půl hodinky. Děti i vedoucí se pustili do aranžování nízkých stromků, aby na dobroty zvířátka dosáhla. Protože zásoby byly značné, stromků ozdobených ovocem a pečivem rychle přibývalo. Někteří mladí hasiči si našli čas, aby se trochu pokoulovali, protože nahoře u letiště bylo i trochu sněhu.

Když byly zásoby pamlsků i sněhu vyčerpány, vydali jsme se zpět. Asi v polovině  cesty se nám děti rozdělily. Starší s vedoucími zůstali na letišti, kde měli připravené dřevo a buřtíky na opékačku. Mladší děti šly se svými vedoucími k nové hasičárně SDH Nové Homole, kde už jim velitel Karel Toman připravil ve zbrojnici stoly a lavice, teplý čaj na zahřátí a venku krásně roztopený gril, na kterém naši mladší společně s vedoucími a rodiči také opekli buřtíky a klobásy. Děkujeme mu za přípravu zázemí a občerstvení.

Celé odpoledne se vydařilo, děti se vyřádily, a i když bylo docela chladno, do večera zbylo ještě plno času společně si popovídat jak s nimi, tak i s jejich rodiči. Byl to příjemně strávený den a zároveň poslední společné setkání před Vánocemi a koncem roku 2022.

Závěrem bychom chtěli všem dětem, rodičům, dobrovolným hasičům a příznivcům požárního sportu popřát krásné a pohodové prožití Vánočních svátků a do roku 2023 hlavně pevné zdraví a mnoho štěstí.

 

Za tým vedoucích Pepa Koblic

 

Související obrázky: