Jarní obvodové kolo celostátní hry „Plamen“

Nové Homole -14. 5. 2023 jsme na hřišti v Nových Homolích uspořádali jarní část obvodového kola hry „Plamen“.   Naše soutěžní družstva jak mladších, tak i starších žáků to měla po podzimní části velice dobře rozjeté (jak se říká).

   A protože fotbalisti hráli den předtím fotbal až do 19.00 hodin, tak jsme fotbalové hřiště začali připravovat až v neděli dopoledne. Jedna část našich hasičů si vzala na starosti přípravu drah a druhá si vzala na starosti přípravu občerstvení.

Na hřišti se připravovaly tři dráhy a to pro požární útok, požární útok CTIF a štafetu CTIF. Takže jsme zabrali skoro celé hřiště. Příprava byla celkem náročná a to i proto, že například útok CTIF jsme připravovali poprvé a postavit tunel je opravdu velká zábava.

Ale vše se podařilo včas, i občerstvení bylo úplně připravené pro všechny účastníky této soutěže.

Soutěž začala ve 13.00 hodin a to i proto, že jsme očekávali vydatný déšť, což se nakonec i potvrdilo.

Přivítal jsem všechny přítomné soutěžící, rozhodčí i pana Ing. Pavlíčka, starostu naší obce.

Soutěž začaly přípravky z N.Homol a ze Strážkovic na požárním útoku. Po nich šli mladší žáci a starší žáci šli soutěžit na štafetu CTIF.

Po zvládnutí svých disciplín šli mladší žáci na štafetu CTIF a starší na požární útok.

Na závěr soutěže ještě starší žáci zdolávali nástrahy na útoku CTIF, ale výsledky se nezapočítávaly do celkového pořadí.

A jak jsme jako Nové Homole dopadli?

V mladších žácích bylo pořadí následující: ml. žáci I. 3. místo o jediný bod za druhým, postupovým místem.

Ml.žáci  II. 1. místo a postup na okresní soutěž a ml. žáci III. pěkné 6. místo.

St. žáci I. 2. místo a st. žáci II. 1. místo. Oba kolektivy starších žáků postupují na okresní soutěž.

V kategorii přípravky byla obě soutěžní družstva na 1. místě.

Takže i přesto, že nám počasí nepřálo a po celou soutěž pršelo, byl pro naše družstva velice úspěšný den.

Celkem tři kolektivy našich žáků postupují na okresní soutěž a troufnu si říci, že nejsou bez šance na umístnění na bedně.

Děkuji všem, kteří se podíleli na celkové přípravě soutěže a na úklidu po soutěži. Děkuji i našemu občerstvení za zvládnutí nakrmit ke spokojenosti všechny hladové krky. Děkuji sportovcům za půjčení hřiště a děkuji i starostovi naší obce panu Ing. Pavlíčkovi za jeho účast na začátku soutěže i za předávání cen všem družstvům.

Na závěr pozvánka na 24. 6. 2023, kdy na hřišti uspořádáme hasičskou soutěž „Českobudějovický dvojboj“ za předpokládané účasti 35 družstev mladých hasičů.

Text: Červák Jiří,Foto: L. Rynešová

Související obrázky: