ZHVB (Braňák) TROCNOV 2023

Trocnov –  Poslední soutěž v letošním roce, které se naše děti zúčastnily, byl Závod hasičské všestrannosti a brannosti (ZHVB), tak zvaný „Braňák“. Závod se konal 14.10.2023 v Trocnově, v krásném přírodním okolí památníku Jana Žižky z Trocnova. Dříve býval Braňák součástí hry plamen, letos poprvé se jedná o samostatnou disciplínu, která začíná rovnou okresním kolem s postupem na kraj. Také je značně přepracována, jsou tam nové úkoly a děti se musely učit hodně nových věcí. K velkému překvapení pořadatelů byla účast opravdu veliká, sjelo se celkem 25 družstev starších a 19 družstev mladších žáků. Za naše mladé hasiče se zúčastnila 3 družstva starších a 3 družstva mladších.

 Na zhruba dvoukilometrovou trať se stanovišti s jednotlivými úkoly nastoupili nejprve starší žáci, po nich pak mladší. Družstva vybíhala v pětičlenných hlídkách s odstupem 5 minut mezi jednotlivými skupinami. V konečném hodnocení se zohledňuje jak dosažený čas při absolvování trati, tak i počet trestných bodů v případě nesplnění jednotlivých úkolů.

 Počasí bylo velmi přívětivé, děti se hodně snažily, soutěž je bavila a v opravdu velké konkurenci předvedly parádní výkony.

 Ve výsledném pořadí obsadilo družstvo Starší I místo 6., družstvo Starší II zaujalo 16. místo a pro Starší III to bylo 23. místo. Dále ve své kategorii družstvo Mladší I obsadilo 5. místo, družstvo Mladší II 12. místo a pro družstvo Mladší III znamenal výsledný součet 17. místo.

 Z dosažených výsledků jsme měli všichni velkou radost, děti byly spokojené a dobře zorganizovanou soutěž v příjemné atmosféře a prostředí si krásně užily. Gratulujeme všem našim dětem za dosažené výsledky a oceňujeme jejich snahu, vytrvalost a znalosti. Paráda! Příští rok se určitě zase na tuhle dobrodružnou, znalostní a vytrvalostní soutěž zase přihlásíme.

  Závěrem chceme poděkovat našemu řidiči panu Henczemu, který nás jako obvykle dovezl bezpečně na soutěž a zpět.

Za tým vedoucích MH Nové Homole Josef Koblic

 

Související obrázky: