Brloh-hasičská soutěž v netradičním požárním útoku

BrlohDne 21.10. 2023 nás pozvali dobrovolní hasiči z Brloha na jejich hasičskou soutěž, která je netradiční v tom, že se neběhá požární útok klasicky, jak jsme zvyklé běhat, tzn, každý svůj post v útoku, který má nacvičený, ale soutěž je připravena tak, že každý si svůj post vylosuje až po připravené základně. Takže každý může běžet i post , který vlastně nikdy neběžel, ale samozřejmě každý tak trochu před soutěží natrénuje i něco jiného, aby pak nebyl zaskočen. Strojník zůstává na stroji a nelosuje.

Naši kluci z Nových Homol dali dohromady dvě družstva. Jedno družstvo složených jen z mužů a druhé družstvo bylo doplněno třemi ženami. Peťou J, Terkou  R a Denčou  K. tak proč ne, zase jiná zkušenost.

Na soutěž do Brloha se také přihlásilo družstvo žen „B“. Je to druhý tým mladších žen z Nových Homol.

Celkem se soutěže zúčastnilo 15 družstev mužů a 6 družstev žen.

Po nástupu jako jedenácté nastoupilo na základnu naše první družstvo mužů, připravili základnu a šli losovat, poté byla minuta na to, aby si každý prohlédl svůj post, který si vylosoval, no sranda u toho byla velká, protože to bylo zajímavé, jak kdo doběhne, ale klukům se to fakt povedlo a s časem 25:38 s se celkově umístili na krásném 6.místě.

Jako poslední z mužů běžel tým smíšený, a to byla fakt velká sranda. Po připravené základně přišla na řadu losovačka a potom to bylo teprve zajímavé, protože jeden kolega, který běžel svůj první útok poprvé v životě, si vylosoval spoj na savici a další kolega koš, který ho také nikdy neběžel. Startér nás odstartoval a pak přišla zábava pro obecenstvo. Závada na koši, závada na savici, závada na proudu ale PÚ jsme dokončili, pak jsme se tlemili sami sobě a potlesk byl veliký. S časem 44:99 s jsme skončili na 13.místě. ale poslední jsme nebyli, a ještě pobavili diváky.

Po mužích začaly běhat ženy a naše ženy jsou opravdu šikovné.

Připravily si základnu, vylosovaly si každá svůj post a šly na start. Po krásně rozběhnutém útoku, kdy to opravdu vypadalo na bednu, jim bohužel selhala mašina. Byla to velká škoda a holky s časem 48:31 byly bohužel na posledním 6.místě. Ale nevadí , pokaždé se nemusí zadařit.

Všem závodníkům moc gratulujeme a budeme se těšit na další soutěž v Brloze.

Děkujeme klukům z Brloha za pozvání, soutěž jsme si moc užili.

Text: Petra Jakešová

FOTO: Petra Jakešová

 

 

Související obrázky: