Výlet do ZOO Dvorce

Dvorce u Borovan – 7.10. 2023 naše družstva mladých hasičů navštívila ZOO Dvorce u Borovan. Mladší hasiči II. vyhráli vstupenky v požárním sportu v Ledenicích v okresním kole hry Plamen. Další družstva mladších dostala vstupenky na soutěži dvojboje v Ohrazeníčku jako poděkování za Českobudějovický dvojboj.

Všechna družstva mladších hasičů tedy společně vyrazila na výlet do ZOO. Vyráželi jsme od hasičárny po obědě v počtu 31 dětí a 4 vedoucí a samozřejmě náš dvorní řidič pan Petr Hencze, který nás bezpečně dovezl do ZOO a zpět do Nových Homol.

Při vstupu do ZOO nás přivítal velkým křikem velký papoušek Ara a dětem přišel pro smích. Následovali opičáci, medvědi a hlavně šelmy, u kterých jsme měli možnost vidět komentované krmení (moc zajímavé).

Když jsme přicházeli do zadní části areálu, tam nás čekalo komentované krmení dikobrazů, kde nám paní ošetřovatelka odpověděla na všechny naše otázky.

Nově v ZOO vznikla africká vesnička, kde chovají cibetky a z jejich trusu se vyrábí velmi drahá káva. Děti mohly ještě vidět zebry, hyeny, velbloudy, pakoně a při zpáteční cestě děti velmi zajímal hroch, který byl srandovní. Nakonec se děti posilnily v místní restauraci, kde si daly pizzu, pikador, něco k pití a zároveň si ještě prohlídly hady.

Počasí nám velmi přálo, i když je říjen, mladí hasiči z Nových Homol byli v ZOO velmi spokojení, nadšení a cestou domů to některé děti zmohlo a usnuly a některé si vyprávěly zážitky.

Krásný hasičský výlet.

Text: Petra Jakešová

Foto: Petra Jakešová

 

Související obrázky: