OKRESNÍ KOLO DOROSTU JEDNOTLIVCŮ

České Budějovice – Děcka v družstvech starších nám pomalu odrůstají a nastal čas začít je chystat na přestup do dorostu. V minulém roce si někteří poprvé vyzkoušeli závody na 100m a letos jsme se rozhodli vyrazit na okres dorostu v jednotlivcích.

Letošní okres, podobně jako všechny ostatní soutěže, ovlivnila pandemie. Místo 3 disciplín, proběhla kvalifikace pouze v jedné a jako na potvoru to byl dvojboj. Proskok oknem nikdo z našich dětí nikdy netrénoval a tuto překážku ani nemáme ve výbavě. Nebyla totiž dosud potřeba. Podařilo se nám alespoň domluvit možnost vyzkoušet si to u kamarádů v Lišově, takže to pro nás na okrese nebyla úplná neznámá. Ale po jednom tréninku jsme na soutěž s přehnanými ambicemi rozhodně nevyráželi.

Po problémech s nefunkční časomírou, které si asi nejvíce ze všech užila Terka Lejsků, se soutěž rozjela naplno. Každý měl 2 pokusy a ani jednoho z našich závodníků nic na trati nezastavilo. A byli jsme jako vždy nejpočetnější skupinou na soutěži, takže nás bylo i dost slyšet. 🙂

V kategoriích dorostenců letos nebylo zase tolik nabito, takže se sešli většinou jen zástupci ze silných sborů. Mezi mladšími dorostenci náš Kuba Podhola dokončil oba pokusy ve slušných časech a kvalifikoval se na krajské kolo. Mezi středními dorostenci na start nastoupili Kuba Guňka a Miloš Henzl. Tato kategorie byla ovšem ze všech chlapeckých nejnabitější a kluci skončili na parádním pátém a šestém místě.

Mezi děvčaty už byla konkurence výrazně větší. V mladších dorostenkách všechna naše děvčata zvládla své pokusy parádně a Kačka Rusínová skončila na skvělém 2. místě. Simča Raddová, Verča Stejskalů, Marťa Szabó a Terka Lejsků se seřadili ve výsledkové listině vzorně za sebou od osmého do jedenáctého místa. I ve středních dorostenkách jsme měli svá želízka v ohni a opět se dařilo. Lenča Pašků po parádním výkonu zvítězila a postoupila na krajské kolo. Terka Šimečků brala konečné 4. místo.

Co k tomu dodat? Největší výprava, plná samých nováčků bez zkušeností. Všichni předvedli skvělé výkony, dva postupy na kraj a hlavně potvrzení pro nás všechny, že i v dorostu se naše děti neztratí.

Gratuluji všem k premiéře v nové kategorii a za týden ve stejné sestavě na krajském kole. Závodit sice budou jen dva, ale jsme jedna parta a jedeme v tom všichni. Kdo neběží, ten fandí a drží palce. 🙂   

Text: J. Lejsek;foto: J. Lejsek, M. Pašková

 

Související obrázky: