Krajská soutěž dorostu jednotlivců

České Budějovice – Týden po okresní soutěži nastal čas poměřit schopnosti našich dorostenců na krajské úrovni. Kraj, to byla do neděle  20. 6. 2021 pro naše mladé hasiče jen vysněná meta. Ale teď už je vše jinak a víme, že na to máme. 🙂V neděli ráno vyrazilo zdravé jádro našich starších dětí na Budějovické SKP, kde mělo své schopnosti poměřit to nejlepší z našeho krajského hasičského dorostu. Počasí vyšlo na jedničku, takže grilování hasičů na tartanu mohlo vypuknout.

Jako první se představila na trati Lenča Pašků v běhu na 100m s překážkami. První pokus trochu zkomplikovala zamotaná proudnice do provázků od startovního čísla a skončil neplatným pokusem, ale to se stejně Lenča jen rozehřívala. Ve druhém kole si již provázky pohlídala, a i když se jí jako na potvoru nepovedl rozdělovač na 100%, i tak to stačilo na parádní 3. místo. Po dorostenkách se na trati představil i výběr chlapců, kde jsme také měli své želízko v ohni. Kuba Podhola sice trochu zápasil s nataženým svalem, ale i tak úspěšně dokončil oba své pokusy. Ale rychlostně to nebyl ten Kuba, kterého známe z tréninků, a noha se jen zhoršovala. Kuba ještě zvládl napsat písemné testy, ale nakonec jsme se rozhodli, že do poslední disciplíny nenastoupí a nebudeme riskovat případné závažnější zranění. Kuba má ale před sebou ještě spoustu podobných soutěží a i tato velká zkušenost z krajského kola ho určitě příště posune dále.

Mezitím zvládla bezchybně testy i Lenča a celý Novohomolský fanklub se přesunul k dráze dvojboje. Před poslední disciplínou byla Lenča průběžně třetí a všichni jsme věřili, že tu bednu udrží. Jenže Lenča rozhodně neměla v plánu něco jen držet a hned prvním pokusem ukázala soupeřkám, že závod ještě neskončil. Ve druhém rozběhu svůj čas ještě vylepšila a ve dvojboji bezkonkurenčně zvítězila. Ten řev celé naší party asi nemusím ani popisovat, protože jestli něco umíme i na republikové úrovni, tak fandit.

A protože nám bylo jasné, že bedna z toho bude, pustili jsme se neskromně do likvidace vítězného melouna. 🙂

Po sečtení všech disciplín přišlo na řadu vyhlášení výsledků a naše tlupa dostala další možnost si pořádně zajásat. Lenča obsadila naprosto úžasné 2. místo a od postupu na mistrovství republiky ji dělil jeden jediný bod. Ten bod byl možná maličkým zklamáním a klasické „kdyby ten rozdělovač …“ budeme ještě chvilku řešit, ale to nic nemění na historicky nejlepším výsledku našeho dorostu. A rozhodně zaslouženém, protože Lenča poslední týden měla hadice snad i v noci pod polštářem.

Moc gratuluji Lenče ke skvělému výsledku a Kubovi k premiéře na krajské úrovni. Ale hlavně chci poděkovat všem ostatním dětem, které dnes vyrazily fandit. Vyměnili šanci strávit tropický den u vody za možnost podpořit své kamarády na soutěži a i díky jim se podařil Lenče tento parádní výsledek. Stejně tak díky i partě vedoucích, kteří nejspíš mají po dnešku také popáleniny 2. stupně na většině těla. 🙂

Text:J.Lejsek,foto: J.Lejsek,J.Guňka

 

Související obrázky: