VC Nové Homole 2021

Nové Homole – V sobotu 26. 6. 2021 se uskutečnila tradiční Velká cena Nových Homol, která je součástí Velké ceny okresu České Budějovice. Protože proticovidová opatření znemožnila pořádání soutěží v Mydlovarech a ve Zlivi, jednalo se o první letošní soutěž Velké ceny okresu.

Po skončení dopolední soutěže dětí se ve 14h na nástupu sešlo celkem 10 družstev mužů a 6 družstev žen. A v obou kategoriích nechyběla ani naše družstva.

Mezi muži měl svou premiéru Kuba Guňka, který dopoledne vyhrál na dětské soutěži s družstvem starších. Dopoledne ještě za děti a po obědě za muže, u nás se dospívá rychle. 🙂 A premiéru měl jako proudař i s nástřikovými terči. Klukům se ale útok podařil a časem 39,36 s brali konečné 7. místo.

Jako další nastoupila seniorská garda našich reprezentantů a za velkého povzbuzování rozběhli útok opravdu parádně. Bohužel spadlý koš, který znamenal automaticky neplatný pokus, nedovolil celou akci zdárně dokončit. A nebyli zdaleka jediní, kteří skončili s NP. Podobně po problému s rozdělovačem skončili i Homoláci a Křenovice. Celkovým vítězem se stalo družstvo mužů z SDH Střížov, kteří si letos odvezli náš putovní pohár.

I v kategorii žen jsme viděli premiéru nových tváří. A i v tomto případě šlo o dopolední vítězky dětské soutěže Lenču Pašků a Vanesu Kostrounů. A i jim se první představení v nové kategorii podařilo. Výsledný čas 37,71 s znamenal 4. místo s odstupem 1,11 s na třetí Borovany. Vítězkami se stala děvčata z Olešníka.

Gratulujeme vítězům ke skvělým výsledkům a hlavně děkujeme našim borcům za parádní reprezentaci sboru.  

Text: J. Lejsek, Foto a video: L. Rynešová,P. Jakešová,Š. Lejsková, J. Lejsek

Související obrázky: