Homolský dvojboj 2021

Nové Homole – Po zrušení oficiálního letošního ročníku českobudějovického dvojboje se několik sborů v okrese rozhodlo, že soutěž pro děti přeci jen připraví. A první z nich se konala v sobotu 26. 6. 2021 právě u nás v Nových Homolích. V sobotu ráno by málokdo očekával dopravní špičku, ale když po takové době umožníte dětem vyrazit na soutěž, sjedou se opravdu všichni. A nic nepotěší organizátory soutěže více, než když vidí tu spoustu mladých hasičů, natěšených na soutěž. Startovní listina se plnila až do pátečního poledne a nakonec se u nás sešlo 15 družstev starších, 17 družstev mladších a 3 družstva přípravky.

Dráhy pro požární útok u pro štafetu požárních dvojic byly připravené již od pátku, takže po zahajovacím nástupu se mohlo rovnou začít. Jako první se představila družstva přípravky na ŠPD. Naše dvě družstva se s tratí popasovala statečně a stejně tak i drobotina z Miletína a za mohutné podpory ostatních všichni zvládli štafety dokončit v parádních časech.

Mezitím nastoupili starší na útoky a jako třetí se představilo naše Áčko. V posledních soutěžích bohužel téměř pravidelně kvůli nějaké drobnosti přicházeli o pohárové umístění, takže motivace pro reparát na domácím hřišti byla veliká. Jedno družstvo hecuje, druhé maká, to je naše osvědčená strategie, která opět vyšla. Výsledný čas 17,37 s byl v konečném hodnocení i časem vítězným. Po pár útocích se situace obrátila. Áčko hecuje, Béčko upaluje k terčům. A opět v super čase 18,72 s, který byl, až do posledního útoku Miletínských, druhý nejlepší. Nakonec z toho byl třetí nejlepší útok v kategorii starších.

Na druhé straně hřiště v té době družstva mladších soutěžila ve štafetě dvojic. A i tady se našim dětem dařilo a povedlo se jim výborně zúročit hodiny tréninků. Modří štafety po super výkonu vyhráli a zelení skončili na třetím místě. Prostě parádně rozjetá soutěž.

Hned po štafetách se mladší přesunuli na útoky a spanilá jízda pokračovala. A to hlavně u zelených, kteří na útocích skončili s časem 19,75 s na skvělém druhém místě a dosáhli tak v konečném hodnocení svého prvního medailového umístění na velké soutěži. Modrým se na útoku už tolik nedařilo a po drobných problémech skončili na 16. místě. V konečném hodnocení to stačilo na desátou příčku. Naštěstí v červenci máme další šanci si spravit chuť na soutěži v Lišově.

Starší během té doby nastoupili na štafety, kde Áčko opět zvítězilo. Béčko nemělo úplně svůj den, ale i tak skončilo na slušném 7. místě. V konečném hodnocení to znamenalo, že Áčko celou soutěž mezi staršími vyhrálo a Béčko bralo trochu nepopulární 4. místo.

Zlatým hřebem bylo pak vystoupení přípravek na útocích. U některých borců se projevila lehká nervozita, ovšem vedoucí Milča, která měla po celu soutěž obě družstva přípravky pod svými křídly, všechno zvládla na jedničku. A děcka to nakonec zvládla také. Za mohutného potlesku všech přítomných všichni zvládli útoky zdárně dokončit.

Takže shrnuto, podtrženo. Super dopoledne s kamarády, parádní počasí, výborné výsledky, co více si přát. Gratuluji všem družstvům, protože je k čemu. Áčko a zelení na bedně v konečném hodnocení, Béčko sice bramborové, ale třetí na útoku a modří první ve štafetách. A nakonec přípravce, která zvládla svou závodní premiéru a obě družstva vlastně skončila také na bedně. 🙂

A kromě dětí děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě celé soutěže.

Text: J.Lejsek,video: J.Lejsek,P. Jakešová, J. Koblic

 

Související obrázky: