Lišovský dvojboj 2021

Lišov-Dne 17. 7. 2021 jsme se s mladými hasiči SDH Nové Homole zúčastnili soutěže v požárním sportu Lišovský dvojboj. Na pořadu byly dvě disciplíny, požární útok a štafeta 4×60 metrů.

Do Lišova jsme vyjeli po jedenácté hodině autobusem našeho dvorního řidiče pana Henczeho se čtyřmi hasičskými družstvy. Na palubě bylo jedno družstvo přípravky, jedno družstvo mladších a dvě družstva starších. Po příjezdu a postavení zázemí se naši borci připravili na plnění jednotlivých disciplín.

Celkem se na soutěži sjelo 12 družstev starších, 7 družstev mladších a 2 družstva přípravky. Na požárních útocích začínali naši nejmenší – přípravka, po přípravkách pokračovala družstva mladších. Družstva starších šla soutěžit na štafetu 4x60m.

Na požárním útoku naši nejmenší bojovali statečně a dosáhli čas 75,43 vteřin, štafetu 4×60 zaběhli v krásném čase 158,92 vteřin a obsadili tak 2. místo. Na jejich první ostrou soutěž jsou to krásné výkony. Po přípravkách nastoupilo naše jediné družstvo mladších, které bylo kvůli prázdninovému nedostatku borců složeno z týmu Zelených a Modrých. Bohužel se našim mladším útok moc nepodařil a skončil neplatným pokusem – po dokončení  útoku spadl sací koš ze savice. Přesto se naše smíšené družstvo nevzdalo a na štafetě předvedlo krásný 4. čas 109,77 vteřin a díky tomu naši mladší obsadili celkově krásné 5. místo.

V době útoků přípravek a mladších se na start štafet postavilo naše družstvo starších A, které předvedlo čtvrtou nejrychlejší štafetu s časem 47,34 vteřin a k tomu přidalo ještě krásný čas na požárním útoku 17,41 vteřin, čímž zaslouženě naše starší Áčko obsadilo celkově skvělé 2. místo! Naše druhé družstvo starších B se na štafetě nedalo zahanbit a předvedlo rovněž skvělý čas 51,58 vteřin. Na požárním útoku se jim už bohužel tolik nedařilo a jejich slibně rozběhnutý útok skončil neplatným pokusem, takže v celkovém pořadí obsadili 11. místo.

Všichni naši hasiči předvedli krásně bojovné výkony a nyní nás čeká soutěžní pauza a hasičské soustředění. Děkujeme všem našim borcům za předvedené výkony, řidiči autobusu panu Petru Henczemu za bezpečnou jízdu tam i zpět, fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a také i počasí, které nám krásně vyšlo. 

 

Za tým vedoucích sepsal Josef Koblic

Související obrázky: