Ledenický speciál

Ledenice-Volná sobota před táborem a trochu netypická soutěž v nedalekých Ledenicích. Výzva, kterou jsme si nenechali ujít. Klasický požární útok na 2B, ovšem s výběhem proudařů na hráz místního rybníka. V pozvánce to vypadalo celkem v pohodě, takže jsme dali dohromady smíšené družstvo a hurá na registraci. A když myslím smíšené, tak opravdu smíšené. Koktejl všeho co se dalo nakombinovat. Muži, ženy, dorostenky a jeden dorostenec. A prosím protřepat, nemíchat. A věkově 15-43 let. 🙂 K tomu početný fanklub, hezké počasí a hurá do Ledenic.

První lehký šok nastal, když jsme na místě okoukli onu slavnou hráz rybníka. Takové menší Ledenické Lipno. 🙂 Naštěstí proudařky máme rychlé, mladé a perspektivní, takže jsme starosti nechali na nich.

Díky mixu skoro všech známých pohlaví v družstvu (kluci a holky), jsme podle pravidel běželi v mužské kategorii. Ta byla sice trochu nabitější než ženská, ale nás nic nerozhodí. Vyrazíme na plno a postupně budeme přidávat. Výsledný čas 25,52s stačil na konečné 5. místo, kdy se před nás dostaly jen ostřílené týmy Ledenic, Nedabyle, Hosína a Libníče. Ovšem stačil i na postup do superfinále. Ne že bychom s tím nepočítali, ale většina družstva se musela opět zpět převléct do dresů a vyrazit znovu chystat hadice. 🙂

Plán na superfinále byl ještě jasnější a přesně podle hesla ´´maj tam bejt´´ se do toho i všichni vrhli. Koš, savice, mašina, plnej plyn a soupeři třeste se. Nakonec ale proud zatřásl s Milčou, ovšem porvala se s tím statečně a úspěšně jsme obhájili 5. místo i ve finále. Příští rok jí strčíme do kalhot závaží a jedeme na vítezství. 🙂

Super den, prima parta, spousta kamarádů z ostatních sborů, perfektně připravená soutěž a mohutná podpora našeho fanklubu dorostenců. Víc už snad ani od jednoho dne chtít nemůžeme.

Text: J. Lejsek, foto:S. Dánová,T. Lejsková

Související obrázky: