Soutěž v požárním útoku – Libníč 2021

Libníč – Dne 21. 8. 2021 jsme se s našimi malými hasiči zúčastnili soutěže v požárním útoku O pohár starosty v Libníči u Českých Budějovic, kam jsme byli pozváni starostou SDH Libníč panem Pavlem Jirkovským.Vhledem k prázdninovému období a velké absenci našich hasičských dětí se nám podařilo sestavit pouze jedno sedmičlenné družstvo mladších, které bylo složeno ze všech tří družstev, Modrých, Zelených a Přípravky. Soutěž se konala na návsi, kde panovala pohoda a velmi vstřícný přístup ze strany pořadatelů. Zároveň se vydařilo i pěkné počasí.

Na soutěž se sjelo celkem 9 družstev mladších, 3 družstva starších a 2 družstva přípravek. Útoky probíhaly na asfaltové komunikaci a do kopce, což soutěž dělalo pro naše děti zajímavější, protože na takovém povrchu ještě útoky neběhaly. Naši borci šli na útok jako poslední, i při seskládané sestavě se jim podařil, a časem 27:23 vteřin nakonec obsadili pěkné 7. místo. Za svůj výkon byly děti oceněny medailemi a také něčím dobrým na zub. Na soutěži se nám moc líbilo, zejména sousedská pohoda a uvolněná atmosféra během celého průběhu akce.

Závěrem bychom chtěli poděkovat veliteli hasičů SDH Nové Homole Karlu Tomanovi, který nás hasičským vozidlem bezpečně dovezl na soutěž a zpět a také Václavu Webrovi, který nám společně s Karlem Tomanem pomohl s hasičským vybavením a přípravou depa.

 

Za tým vedoucích sepsal Josef Koblic

Související obrázky: