Kolodějské loučení s létem starších hasičů

Aby se z něčeho stala “tradiční akce”, je potřeba to minimálně jednou zopakovat. A když se jedná o pořádnou srandu, tak jsme v zakládání tradic opravdu experti. 🙂Letos jsme tedy opět vyrazili na již tradiční loučení s létem.  Autobusem do Koloděj nad Lužnicí, pěšky na chatu a pak už jen pohodička. Jedinou chybičkou bylo, již také tradiční, špatné počasí. Původní plán sjíždění části Lužnice na nafukovačkách jsme museli operativně poupravit na pěší turistiku. Naštěstí se každý den našlo pár hodin bez deště, a protože jsme parta klikařů, tak to parádně vycházelo právě na naše výlety a hlavně na večerní táboráky. A protože těch není nikdy dost, sedělo se u ohně každý večer.

Trvalo to jen čtyři dny, ale stihli jsme toho opravdu hodně. V pátek přesun z Budějovic do Koloděj, rozbít základní tábor a hned do akce. Většina lidí na dřevo a šéfkuchařky do kuchyně, protože jídlo je základ všeho. 🙂 Co se neuvařilo v hrnci, to se peklo na ohni.

V sobotu nám program trochu rozhodil déšť, ale Simča přišla se super tipem na výlet do Židovy strouhy, kam se dalo celkem snadno dojet autem. Takže se celá ta naše skupinka poskládala do čtyř auťáků, tatranky ke svačině a hurá na výlet. Židovka je fakt ideální místo pro zabavení party pubertálních hasičů, protože se tam dá dělat co? Protože se tam dá dělat cokoliv a hlavně bordel. Neustálé přelézání přes potok po kamenech, po spadlých kmenech a samozřejmě spouta míst pro parádní selfíčka. To je totiž naprostý základ úspěšného výletu s moderní mládeží. 🙂

V neděli jsme pro změnu vyrazili na výlet k soutoku Vltavy s Lužnicí. Část vyrazila na lodi, zbytek po svých. Cestou zpět jsme si zaskočili do Týna nad Vltavou na zmrzku a jako správní hasiči jsme zvládli i pomoct bližnímu v nouzi. Podivně zkroucený starý pán na lavičce a opodál na zemi francouzské hole. Pán bohužel nebyl schopen samostatného pohybu, takže jsme po pár minutách zavolali záchranku a předali ho do péče odborníkům. Po návratu na chatu se dokonce pár bláznů vykoupalo v řece. A opět hurá k ohni. Špekáčků bylo dost, masa na kýtě na grilu také, takže hladem nikdo netrpěl. 

Chtěl bych všem poděkovat za super akci, hlavním kuchařkám Simče s Milčou a jejich asistentkám Vandě s Kačkou za skvělou kuchyni a partě vedoucích za to, že se minulý rok nepoučili a opět se pustili do takové akce s touhle partou neovladatelných divočáků.

text: J.Lejsek, foto: všichni co měli ruce a nohy

Související obrázky: