O pohár starostky obce Srubec 2021

Srubec – Dne 5. 9. 2021 jsme se s našimi mladými hasiči SDH Nové Homole zúčastnili hasičského dvojboje, který se skládal z požárního útoku a štafety požárních dvojic. Na Srubec se sjelo 7 hasičských družstev mladších, 12 družstev starších a také 3 přípravky. Soutěž začínala dopoledne a počasí bylo více než příznivé.

Mladší zahajovali na požárních útocích a jako třetí v pořadí šlo tentokrát naše družstvo Modrých, kteří se skvělým výkonem 18:23 vteřin usadili na prvním místě, na kterém v útocích už setrvali. Zelení startovali jako šestí, kdy se jim krásně rozběhnutý útok zpomalil rozpadnutím béčka od mašiny, ale po rychlém opětovném připojení nakonec přeci jen dokončili útok platným pokusem, který je zařadil na 6. místo. Mezi tím družstva starších soutěžila na ŠPD. Starší I zvládli dráhu na 4. místě a družstvo II na sedmém. Po ŠPD plynule pokračovali požárními útoky, kde měla obě družstva trochu problémy a bohužel se jim výkony nepovedly podle představ. V celkovém pořadí pak starší I skončili na 7. místě a družstvo II na 8.  Bohužel, smůla nás provázela dál a na  ŠPD se nedařilo ani mladšímu družstvu Zelných, takže v konečném pořadí obsadili 6. místo. Jediné družstvo, které potvrdilo letošní vynikající výkony všech našich dětí, tak byli mladší Modří, kteří štafetu zaběhli s velkým přehledem a celkově tak v soutěži získali ocenění nejvyšší, 1. místo!!! Velká pochvala a gratulace! Věříme, že na příští soutěži se bude opět dařit i našim ostatním týmům.

Závěrem bychom chtěli poděkovat našemu řidiči autobusu panu Petru Henczemu, který nás jako vždy bezpečně odvezl na soutěž a zpět.

 

Za tým vedoucích Josef Koblic, foto: K.Koblic,P. Jakešová,J.Janoušek,J. Lejsek

Související obrázky: