Bukovský trojboj

Dolní Bukovsko – V sobotu 4. 9. 2021 jsme vyrazili do Bukovska na další ročník místního trojboje. V disciplínách požárního útoku, štafety 4x60m a uzlování se představila všechna naše družstva starších i mladších.

Starší zahajovali na štafetách, kde Áčko se super časem 47,60 s urvalo konečné 3. místo. Béčko pak bralo průběžné 10. místo za čas 53,32 s. Hned po odběhnutí děcka nastoupila na uzle a i tady se dařilo. Áčku všechno sedlo parádně a s časem 29,9 s skončili v této disciplíně stříbrní. V Béčku se to kapku zašmodrchalo na jednom uzlíku, k tomu předčasný start a konečné 8. místo s časem 45,96 s.

Mezitím mladší nastoupili na útoky a rozjeli svou spanilou jízdu. Zelení s časem 21,15 s dlouho drželi vedoucí příčku a nakonec se před ně dostal jen Srubec a naši Modří s časem 20,50 s. Takže průběžné druhé a třetí místo pro naše týmy a super výchozí pozic do dalších disciplín. Na štafetách se lépe dařilo Zeleným, kteří s časem 61,80 s obsadili 4. místo. Modří pak skončili na 9. místě s časem 68,92 s. Nakonec přišla na řadu uzlovací část závodu, ve které Modří skončili na 12. místě s časem 181,34 s Zelení pak s časem 90,47 s obsadili pátou příčku.

Starší během toho zahájili bitvu v požárních útocích. Netuším čím ráno ostatní trenéři nakrmili své týmy, ale příště to chci sehnat pro naše děcka také. Tři útoky pod 17s jsem asi na jedné soutěži ještě neviděl. Bohužel žádný z nich nebyl náš. 🙂 Naše Áčko předvedlo super výkon 17,52 s a Béčko jen nepatrně zaostalo s časem 18,22 s, ale tentokráte to stačilo „jen“ na čtvrté a páté místo.

V konečném hodnocení nakonec mezi mladšími skončili Zelení na 4. místě a Modráci na 6. místě z celkových čtrnácti družstev. Starší Áčko skončilo na 3. místě a Béčko na 6. místě z celkových patnácti soutěžních družstev v kategorii starších.  

Ale protože v Bukovsku se vyhodnocuje každá disciplína samostatně, tak během vyhlášení bylo Nových Homol všude plno a medaile dětí jsme počítali na kila. 🙂

Text:J.Lejsek,foto: J.Lejsek,J.Janoušek,J.Koblic,P.Jakešová

Související obrázky: