Homolský Fireman 2021

Nové Homole – V hasičské soutěži – dvojboji, tj. Požární útok a netradiční štafeta, se z našeho SDH zúčastnila družstva, dorostenek, žen, mužů bez omezení a mužů nad 45let. Začínali naši muži bez omezení štafetou, kde každý závodník z týmu musel překonat jednu disciplínu. Disciplíny se skládaly z motání hadic, přelézání přes žebřík, řídítka, kladivo, pneumatika, hasičáky a přenášení závaží. Muži bez omezení měli ve své kategorii ještě dva soupeře, se kterými se museli poprat. Ve štafetě skončili na 3 místě. Dále pokračovali naši muži nad 45let, kteří byli ve své kategorii jediný, ale štafetu zvládli bravurně na jedničku, měli totiž nejlepší čas ze všech mužů. Moc jim gratulujeme. Dále nastupovaly ženy z Nových Homol a jelikož byly jediný ve své kategorii, tak se ve štafetě umístily na 1.místě. Po odběhnutých všech štafet následoval požární útok, který byl pro všechny hasiče stejný. Běhalo se na PS12 a 3 béčka, ženy běhali na 2 béčka. Opět začínaly naši muži bez omezení, kdy zaběhli požární útok v čase 28,45 a při sečtení štafety skončili v soutěži na krásném 2 místě. Pokračovali muži nad 45let a v požárním útoku zaběhli čas 48,52 ale jim to nevadilo, jelikož byli jediný ve své kategorii umístili se na 1místě. Po mužích běžely ženy z Nových Homol, kdy v požárním útoku dosáhly čas 30,44. Také se v jejich kategorii umístily na 1místě.

Za Nové Homole v kategorii dorostenky ještě soutěžily naše mladé holky, a jak se jim vedlo se dozvíte na našich stránkách v kategorii mládež. Tento den jsme si moc užili, skvělá organizace a za tento skvělý den patří hlavně Tomášovi Homolkovi, který se postaral o krásné ceny, poháry, diplomy, pivka, šampaňský.

Děkujeme panu Josefu Jiřičkovi – firma Cyklo Jiřička, za krásný sponzorský dar. Každému závodníkovi daroval cyklo láhev na pití. Děkujeme SDH Homole za  zapůjčení mašiny.

Děkujeme našim mladým klukům za přípravu a úklid hřiště, Jirkovi Červáků, Kájovi Tomanů a Petru Kalíkovi za občerstvení.

Text: P. Jakešová , foto: L. Rynešová,P.Jakešová,V. Weber

 

 

Související obrázky: