Hasičská soutěž o pohár starosty Planá

Planá – 4.6. 2022 v sobotu, pořádala obec Planá každoroční hasičskou soutěž v PÚ. Pozváno bylo z Nových Homol družstvo žen, mužů, ale i také naši mladí hasiči (článek mládež) a to nesmíme chybět. Naši chlapi se dali dohromady v týdnu před soutěží, ale ženy to měly těžší, protože jeden tým mladých žen nás reprezentoval na okresní soutěži v Českých Budějovicích, tak ještě v pátek odpoledne jsme neměly družstvo. Díky Renče , která sehnala ještě zbytek družstva jsme mohly jet .V pátek večer jeden trénink a hurá do Plané. Začátek soutěže byl ve 13.hod, kam naše družstva dopravil tranzitem Karel Toman.

Jako první začínaly PÚ ženy z Nových Homol, ale bohužel útok se nepovedl, skončily s neplatným pokusem na posledním místě ještě s jedním družstvem žen…Ale nevadí, vždy se nepodaří. Hlavní je se zúčastnit. Celkově soutěžilo v Plané 5 družstev žen.

 Jako třetí v pořadí v kategorii mužů vyběhli naši chlapi. Celkově jich bylo také 5 družstev. Po výstřelu a v polovině odběhnutého útoku rozhodčí zjistili, že nejde časomíra, tak PÚ musel být přerušen a naši chlapi museli požární útok opakovat jako poslední. Nervózní…. jít jako poslední na PÚ? Ale vyplatilo se to. Dokončili útok v čase 27:55 a s tímto časem se umístili na 1.místě. Moc gratulujeme.

Byla škoda že jsme jako tým mužů a žen neobhájili putovní pohár starosty obce a nezůstal již druhý rok v hasičárně v Nových Homolích, ale příští rok se nevzdáme.

Děkujeme všem závodníkům za krásné výsledky a Karlovi Tomanovi za veškerou pomoc na soutěži a SDH z Plané za pozvání.

Text: Petra Jakešová

Foto: Josef Koblic, Petra Jakešová, Karel Toman

Související obrázky: