Dvojboj Lišov 2022 – mladší,starší

V sobotu 16. 7. 2022 jsme se zúčastnili soutěže v dvojboji v Lišově. Jela cekem čtyři družstva, dvoje mladší a dvoje starší děti. Mladší hasiči začínali tradičně požárním útokem a starší na štafetách 4X60m.

Mladší: Na start PÚ šlo nejdřív družstvo mladších I – Zelení. Pokus se jim parádně podařil a i přes malý problém na levém proudu zaběhli čas 25,62 vteřin. Poté šlo na start družstvo mladších II – Modří. Útok rozběhli skvěle a výsledný čas 24,75 vteřin stačil průběžně na 2. místo. Bohužel, sací koš upadl do kádě, rozhodčí to nepřehlédl a byl z toho NP. Škoda.

Poté se družstva přesunula na štafetu 4x60m a opět běželi první Zelení. I přes technické problémy před startem zaběhlo družstvo pěkný čas 72,41 vteřin. Poté to rozběhli Modří a předvedli ještě lepší čas 61,17 vteřin.

V celkovém pořadí zúčastněných 9. družstev tak Zelení obsadili 5. místo, a Modří 7. místo. Pěkné výkony.

Starší: Na start štafety 4x60m se jako první postavilo družstvo Starší I. a překážky překonalo v pěkném čase 50,91 vteřin. Družstvo Starší II. startovalo jako sedmé a dosáhlo ještě lepší čas 46,39 vteřin. Paráda!

Po přesunu na PÚ opět zahajovali Starší I. Po lehkém zaváhání na zadku byl výsledný čas rovných 27,00 vteřin. Starší II útok rozběhli útok lépe a dokončili ho v pěkném čase 18,68 vteřin.

V celkovém pořadí zúčastněných 12. družstev se tak Starší I. umístili na 11. místě a Starší II obsadili 7. místo. Vzhledem k silné konkurenci ostatních družstev jsou to pěkné výkony.

Všem našim mladým hasičů děkujeme za jejich nasazení, bojovnost a předvedené výkony.

Závěrem patří poděkování i našemu řidiči autobusu Petru Henczemu, který nás jako vždy bezpečně dovezl na soutěž a zpět.

 

                                                                                          Za tým vedoucích MH Nové Homole Josef Koblic

 

Související obrázky: