Dvojboj Olešník

Olešník – Na tuto soutěž jsme vůbec neměli v plánu jet, protože se ve stejný den u nás slavnostně otevírala nová hasičárna, ale protože dvě naše družstva bojují o bednu v konečném umístění celého ročníku dvojboje, nedalo se jinak. Z mladších vyrazilo družstvo modrých, ze starších pak dvojka a zbytek dětí se ujal reprezentace naší mládeže na oslavě.

Plán byl jednoduchý, přijedeme, odběhneme mezi prvními, urveme nějaké přední místo a hurá zpátky na oslavu. 🙂

Celou akci zahájili mladší na útocích a hned časem 21,84s, který byl nakonec třetím nejlepším. Hned po útoku vyrazili na štafetu dvojic, kde jim čas 72,08s zajistil druhé místo a celkově skvělé 1. místo.

Trochu hůře zahájili starší, kterým se na štafetě přetrhla hadice, což se jen tak nevidí. Než se na dráze zorientovali a pochopili co že se to stalo, utekly drahocenné vteřiny a konečný čas 59,64s stačil až na 6. místo. Ani útok se nepovedl tak jako na posledních soutěžích, ale 17,24s nakonec překonal jen Miletín II. a v konečném pořadí tedy starší brali 3. místo.

Ovšem o tom nikdo z nás v tu chvíli nevěděl, protože nebyl čas čekat na vyhlášení a vyrazili jsme zpět domů na oslavu. Teprve ze zpráv od kamarádů z Nedabylského družstva jsme se dozvěděli, jak celá soutěž dopadla. Dokonce za nás i převzali ocenění a zavezli nám ho na oslavu, takže jsme dodatečně mohli provést medailový ceremoniál. 🙂

Oba týmy tedy udržely šance na dobré umístění v poháru a za týden v Ohrazeníčku se rozhodne.

Rád bych poděkoval všem závodníkům za parádní výkony, ostatním dětem za to, že oželela soutěž a vzorně v průvodu reprezentovala všechny mladé hasiče z naší party a nakonec také rodičům, kteří nám tentokráte pomohli dopravit všechny závodníky na soutěž a zpět.

Text: J. Lejsek, foto: J. Lejsek, J. Koblic

Související obrázky: