Finále Českobudějovického dvojboje v Ohrazeníčku

Ohrazeníčko – V sobotu se v Ohrazeníčku uskutečnilo poslední kolo letošního ročníku dvojboje. A protože naše děcka měla šance na dobré umístění, nemohli jsme tam chybět. Vyrazila tedy obě družstva starších, obě mladších i přípravka. Sice nám plány trochu kazila velká marodka skoro ve všech týmech, ale zvládli jsme to.

Soutěžilo se klasicky v požárním útoku a jako druhá disciplína byl běh na 60m s překážkami.

Družstva starších začínala na útoku a mladší na šedesátkách. Naši Starší I. kvůli marodce startovali v šesti, ale poprali se s tím statečně a s časem 21,69s brali průběžné 9. místo. Druhé družstvo starších, které mělo stále šanci na vítězství v celoročním hodnocení, ovšem potřebovalo výsledek výrazně lepší. A děcka jednoznačně ukázala, že mají chuť se o výhru porvat. Čas útoku 16,45s je v letošní sezóně náš rekord na soutěži a v sobotu byl jasně vítězný.

Mezitím mladší bojovali na dráze s překážkami a i tady šlo o hodně. Modří totiž drželi v průběžném hodnocení 3. místo a zezadu se na ně tlačil další tým. V součtu časů brali Modří 7.místo a Zelení nakonec v této disciplíně dopadli o trochu lépe a skončili na 6. místě. Vše tedy zůstávalo otevřené a mladší se přesunuli na útoky. Tady se pořadí prohodilo a Modří s časem 21,89s skončili na 4.místě o stupínek lépe než Zelení, jejichž čas 26,32s stačil na 5.místo. V konečném pořadí soutěže tak skončilo družstvo Modrých na 4.místě a Zelených na 5.místě. A všichni napjatě čekali, až doběhnou starší na dráze a sečtou se výsledky celého ročníku.

Mezitím na šedesátkách naši Starší I. vyběhali 7. místo a Starší II. o trochu lepší 4. místo. A mohlo se jít počítat. 🙂

Následujících 30 minut všichni chodili kolem stanu rozhodčích jako mlsní kocouři a snažili se alespoň z výrazu tváře sčítačů odhadnout, jak to celé dopadlo. A dopadlo to na výbornou. V mladších naše družstvo Modrých bralo v Ohrazeníčku 4.místo a uhájilo tak skvělé konečné 3.místo v celoročním hodnocení. Zelení skončili na 5. místě a v hodnocení ročníku pak na zaslouženém 6. místě.

Ve starších pak naše družstvo I. skončilo na 9. místě a stejnou pozici obsadili i v hodnocení celého ročníku. Starší II. v Ohrazeníčku brali 2. místo a díky tomuto výsledku dokonce zvítězili v celoročním hodnocení dvojboje. A aby toho nebylo málo, tak i v hodnocení jednotlivců v disciplíně 60m se v závěrečném hodnocení ukázala řada našich. Kačka Rusínů 2. místo mezi staršími děvčaty, Eliška Raddů 4. místo mezi mladšími děvčaty a Marťas Velek 4. místo mezi staršími kluky. A jako třešnička na dortu ještě naše přípravka, která v Ohrazeníčku také zakončila sezónu 1.místem.

Obrovská gratulace všem dětem ke skvělým výsledkům a poděkování za jejich nasazení během celého ročníku dvojboje. Ukázali jste, že na to máte. Všechna naše družstva letos vozila medaile ze soutěží. Ať už z jednotlivých disciplín, nebo z celého hodnocení. Takže všichni jasně ukázali, že na to mají a že se v příštím ročníku opět máme na co těšit.  

Děkuji také našemu týmovému přepravci Petrovi za to, že nás po celou sezónu vozil na závody a vždy všechny dovezl v pořádku domů. 🙂

Text:J.Lejsek

Související obrázky: