TFA Písek 2022

Písek – V sobotu jsme opět vyrazili na další kolo jihočeského poháru v TFA, tentokráte do Písku. A naše výprava byla zase o trochu větší než minule. V kategorii dorostu tentokrát startoval spolu s Milošem Henzlem také Kuba Guňka, pro kterého to byla v TFA premiéra. V ženách se postavila na start Milča Pašková, v mužích do 35 let Pája Peterka a v kategorii muži nad 35 let Pepa Lejsek (já :-)).

Dráha byla odlišná pro mužské kategorie a pro ženy s dorostem. Roztažení dvou hadicových vedení bylo stejné. Následoval hammerbox a 80 úderů palicí (40 nahoru a 40 dolů). Ženy a dorost 40 úderů. Další na dráze bylo motání dvou Béčkových hadic, po kterých přišel na řadu přenos závaží. Muži 2x20kg na vzdálenost 20m, ženy a dorost 2x10kg a 10m. Další na řadě byla 2m bariéra (80cm pro ženy a dorost), figurína (40m, 20m) a nakonec brutální výběh do pátého patra hasičské věže.

První na start jsem se postavil já, protože jsem spěchal na soutěž dětí do Ohrazeníčka. Následovali oba dorostenci a Milča a jako poslední z naší party se po dráze proběhl Pája.

Protože jsem odjel hned po svém pokusu, tak pocity všech ostatních mohu jen tlumočit. Ale vypadá to, že všichni měli stejné. Takže cituji v krátkých heslech vše, co jsem od nich slyšel. „Ta figurína je strašná, bariéra je brutál, myslel jsem, že chcípnu, na těch schodech bylo málem po mně, já myslel, že dolu to už neslezu…“. Takže asi tolik k pocitům našich závodníků. Hokejista by asi řekl, že dráha byla těžká, ale dali jsme do toho srdíčko a nechali tam všechno. 🙂

Každopádně všichni dokončili a v konečném hodnocení to skončilo takto. V dorostu bral Kuba parádní 1.místo a Miloš 4.místo. Milča v ženách 5.místo, Pája v mužích 12.místo a já v seniorech 4.místo. 

Sezóna TFA ale ještě nekončí a chystáme se na další závody a v ještě silnějším složení. 🙂

text: J.Lejsek

Související obrázky: