Okresní kolo v ZPV – “braňáku“

Zaliny – V neděli 13. 11. 2022 se uskutečnilo historicky první okresní kolo soutěže v ZPV, které proběhlo v Zalinách. Z obvodových kole sem postoupilo 15 nejlepších hlídek starších a 15 hlídek mladších hasičů. Náš sbor reprezentovaly dvě hlídky starších dětí a jedna mladších.

Trasa byla díky místním pořadatelům připravena parádně, bohužel deštivé počasí z ní místy udělalo spíše trailový běh blátem. Celý okruh s jednotlivými stanovišti měřil v případě mladších dětí cca 2000m, u starších pak o kilometr více, tedy téměř 3000m. Jako první vyrazila družstva starších a s nimi i naše dvě hlídky. Na jednotlivých úkolech bylo znát, že se sešel výběr toho nejlepšího z okresu. Drtivá většina trestných minut pocházela ze střelby a z překonání lana. Na znalostních úkolech se chybovalo výrazně méně, než na klasických soutěžích. Naše první hlídka starších zvládla dokončit celou trať „pouze“ s pěti trestnými minutami ze střelby a v konečném hodnocení obsadila skvělé 4. místo, se ztrátou pouhých 7 vteřin na bednu. Druhá hlídka již trochu zaváhala také na uzlování a na laně a nakonec to stačilo na slušné 8. místo.

Naše družstvo mladších se s celou dráhou také popralo statečně a obsadilo hezké 8. místo z patnácti startujících hlídek.

Gratuluji všem dětem k parádním výsledkům, kterými definitivně zakončili letošní soutěžní sezónu.

Text:J.Lejsek

 

 

Související obrázky: